
AFAD'tan gençlere "Afet Bilinci ve Farkındalık" eğitimi
AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından gençlere afet anında neler yapmaları gerektiği ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunuldu.
İlk 3'lere dikkat çekildi
Özellikle Afet durumlarında "ilk 3" olarak tabir edilen müdahale olaylarının önemine vurgu yapan AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri, “Özellikle afet durumlarında ilk 3 saniye, ilk 3 dakika, ilk 3 saat ve ilk 3 gün gibi zaman dilimlerinde ne yaptığınız kurtarma ve yardım çalışmaları için hayati öneme sahiptir. Her vatandaşın bunun bilincinde olması gerekir. AFAD İl Müdürlüğü olarak sürekli bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Herkesin bu alanda birer AFAD Gönüllüsü olması gerekir.” ifadelerini kullandı.
“Eğitimler devam edecek”
Bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirten Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, “Gençlere Afet Bilinci Farkındalık eğitimi verildi. Verilen eğitim ile birlikte gençlere, afet öncesi ve sonrasında neler yapılmaları gerektiği, afet sırasında nasıl davranılması gerektiği, yaşadıkları evlerin herhangi bir afete göre nasıl hazırlanacağı gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Coronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen eğitim sonrasında gençlerde afet konusunda farkındalık oluşturuldu. Gençlik merkezimizde, mavi ve kırmızı yelekli gençlerimizi afetler hakkında bilgilendirdik. Birçok afete maruz kalma riskimiz var. Gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek istedik. Afet esnasında, öncesinde ve sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Bilinçlenmiş bir şekilde kendi ailelerine anlatmalarını istedik.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 012025 FESTİVAL TAKVİMİ
- 02Ahmet Dinç Vakfı burs başvuruları başladı
- 03TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 04FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 05 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 06GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 07ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 08PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 10HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 11ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 12DEM Parti’den basın açıklaması
- 13İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 14ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 15ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Henüz Yorum yok