Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Uğurca Köyü'ndeki çadırkentte kalan 200'ü aşkın Ezidi aileye yönelik yardım çalışması başlattı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından ihtiyaçları karşılanan Ezidiler'e yardım çalışması kapsamında gıda ve hijyen paketi dağıtımı yapıldı.
Yardım paketlerini dağıtan Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, bu yardımların devam edeceğini söyledi.
Tezdiğ, şöyle dedi:
"200 kişi yaşıyor burada. Buraya yerleşen Ezidi'lere gıda, hijyen, temizlik gibi ihtiyaçları Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından karşılanmakta. Kış öncesi bunların rahat yaşaması için de çadırların bakımı yapılacak. Altyapı, elektrik, su gibi ihtiyaçlar da giderilecektir. Ülkemizde kaldıkları sürece bunlara ev sahipliği yağacağız."
İhtiyaçları karşılanan Ezidiler, hem AFAD'a hem de Türk Kızılayı'na teşekkür etti.

Batman'daki Ezidilere Gıda ve Hijyen Yardımı
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Diğer Haberler
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 02BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 03EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 04AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 05BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 06GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 07ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 08EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 09ORHAN DOYAN’DAN İLK KİTAP: “GÖNÜLLERİN EFENDİSİ”
- 10BATMAN’DA MEMURKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ HİZMETE BAŞLADI
- 11MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI DÜZENLENECEK
- 12BATMAN BELEDİYESİ’NDEN YENİ HİZMET KOLAYLIĞI
- 13ÜÇ DERNEĞİN PROJESİ KABUL EDİLDİ
- 14Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapılaşmaya Sıkı Denetim
- 15SGK’DA ÜSTÜN BAŞARI BELGELERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Henüz Yorum yok