"Dünyada her yıl kazalarda 1,2 milyon insan ölüyor"
Yaşanan trafik kazalarıyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Batman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, dünyada her yıl trafik kazalarında 50 milyon insanın yaralanırken, 1,2 milyon insanın ise öldüğüne dikkat çekti.
Her geçen gün biraz daha artan trafik ve onun yol açtığı sorunların, bütün ülkeler gibi Türkiye’nin de en önemli sorunlarının başında geldiği belirtilen açıklamada, “Günlük yaşantımızın hatırı sayılır bir kısmı ya bizzat trafik içinde veya trafiğe maruz kalan alanlarda geçmektedir. Trafik, modern hayatın ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır. Fakat kullandığımız araçlar, her ne kadarda bizi varmak istediğimiz yerlere eski yöntemlere göre daha hızlı ve konforlu ulaştırsalar bile, yol açtıkları sorunlar nedeniyle her geçen gün biraz daha çekilmez hale gelmektedir. Dünyada her yıl trafik kazalarında 50 milyon insan yaralanırken, 1,2 milyon insan ölmektedir. Eğer gerekli çaba gösterilmezse ve trafik kazalarını önlemek için gerekli çalışmalar yapılmazsa, 2020 yılına kadar dünyada trafik kazalarında ölen ve yaralananların sayısının yüzde 65 artması tahmin edilmektedir. Düşük ve orta gelirli ülkelerde ise bu oran yüzde 80 olarak beklenmektedir.” denildi.
Trafik kültürünün gelişmesi için bir dizi etkinlikler yaptıkları vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “2008 Dünya Sağlık Örgütü istatistiklerine göre ölüm sebebi olarak gösterilen trafik kazaları yüzde 2,2 ile dokuzuncu sırada görünürken, 2030 yılında bu oranın yüzde 3,6 ile beşinci ölüm sebebi olacağı öngörülmektedir. İlimizde de trafik kültürünün geliştirilmesi, trafik kaza sayısının azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm resmi ve özel kurumlarda eğitimler verilmektedir.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 02BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 03BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 04DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 05''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 06HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 07HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 08KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 09ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 10BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 11YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 13MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 14SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1519 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI




Henüz Yorum yok