
“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”
“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”
Batman’da her Salı günü saat 08.00 ile 18.00 arasında Mehtap Mahallesinde bulunan ‘Çayhanem’de, bölge illerinden gelen tesbihçiler, festival oluşturarak farklı bir Kültür projesine imza attılar. Batman’da tesbihin beyefendisi olarak bilinen Hacı Abdullah, hayata geçirdikleri Kültür dayanışmasıyla yeni bir hava getirdiklerini söyledi. ‘Tesbih asiliğin, asaletin, ağır başlı olmanın ve beyefendiliğin simgesidir’ diyen Hacı Abdullah, ‘Tesbih Sallanmaz, çekilir’ dedi.
BÖLGE TESBİHÇİLERİ BATMAN’DA BULUŞUYOR
Her Salı günü Mehtap civarında bulunan ‘Çayhanem’de Adana, Diyarbakır, Şarlıurfa, Mardin, Siirt ve hatta İran’dan gelen teşbih severlerin bir araya geldiğini belirten Hacı Abdullah; “Küçüklüğümden beri tesbihe çok büyük merakım var. Son 3 yıldan bu yana bu işi daha profesyonel yapmaya başladım. Haftanın 6 günü farklı illerde kendi aramızda mini bir tesbih festivali düzenliyoruz. Toptan ve perakende satışının yanı sıra amacımız teşbih severleri bir araya getirmektir. 3. cüsünü geride bırakmamıza rağmen, her geçen gün büyük ilgi görüyor. İlimizin tanıtımına, turizmine ve pazarının büylümesi için antika, gümüş ve saat pazarını oluşturuyoruz. Burada her kesime hitap edecek tesbihlerimiz var. Kapımız herkese açıktır.” dedi.
“BATMANLILAR, BİLEKLİK TESBİH SEVİYOR”
Batmanlıların daha çok küçük boy bilek tespih ve kehribar ürünlerini sevdiğini belirten Hacı Abdullah, bu piyasanın her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Hacı Abdullah; “Adana’lılar büyük boy, Erzurum’lular oltu taşı tesbih severken, Batmanlılar daha çok ateş kehribar, bileklik, zar, sıkma ve kehribar modellerini tercih ediyor. Buda Batman’da kehribar ürünlerini öne çıkarıyor. Bütün tesbih severleri her Salı günü ‘Tesbih Festivaline’ diğer günlerde tesbih severler buluşturmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok