
‘KHK’lar yok hükmündedir’
‘KHK’lar yok hükmündedir’
Batman’da düzenlenen OHAL uygulamaları paneline katılan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, yayınlanan KHK’ların Anayasa hükmünde değil yok hükmünde olduğunu belirtti.
‘ATEŞ BÜTÜN ÜLKEYİ SARDI’
Batman Demokrasi Platformu, Batman Barosu'nda bulunan Avukat Tahir Elçi Konferans Salonu'nda “OHAL uygulamaları, KHK’lerin Anayasal sorunları ile OHAL’de sivil toplumun geleceği" konulu panel düzenledi. Moderatörlüğünü İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır'ın yaptığı panele Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile KHK ile ihraç edilen Hak ve Adalet Platformu Sözcüsü Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu konuşmacı olarak katıldı. Panele, siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda avukat izleyici olarak katıldı. Panelde ilk olarak konuşan Öztürk Türkdoğan, OHAL döneminde yaşanan hak ihlalleri bilançosu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, insan hakları bağlamında en kötü sürecin yaşandığını söyledi.
OHAL ile birlikte cezaevlerinde doluluk oranının arttığını belirten Türkdoğan, gözaltı ve tutuklamaların da devam ettiğini söyledi. Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu da, OHAL'in otomatiğe bağlandığını ve sürekli olarak KHK yayınlandığını belirtti. Ülkedeki keyfilik ve hukuksuzluk boyutunu değerlendiren Gergerlioğlu, İbrahim Kaboğlu’nu ihracı üzerinden örnek gösterdi. Son olarak konuşan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu ise, “Ateş bütün ülkeyi sardı” dedi. Yayınlanan kararnamelerin Anayasa hükmünde değil, yok hükmünde kararnameler olduğunu ifade eden Kaboğlu, “Eşit yurttaşlığı herkes için savunmalıyız, tıpkı hukuku herkes için savunduğumuz gibi. Memleketimden insan manzaraları, Memleketimden utanç manzaralarına dönüştü” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “MERETO’YU HERKESİN GÖREBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”
- 02ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
- 03TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 05NASIROĞLU “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ ŞART”
- 06TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 07EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0872 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0914 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 10BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 11BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 12BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 13 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 14Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 15Temizlik ekipleri sahada
Henüz Yorum yok