
SASON, GSS’DE PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası’nda, Batman’ın Sason ilçesini pilot bölge seçti.
SGK Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Sabri Demirci, beraberinde GSS Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, Sosyal Güvenlik Uzmanları Çağlar Mızrak, Rüstem Özdemir ve SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten ile birlikte, GSS’de pilot bölge seçilen Sason’u ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Tekin Dundar’ı ziyaret eden heyet, Dundar ile fikir alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti ve köy muhtarları ile toplantı yaptı.
GSS Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, “Türkiye’mizde 81 ilimiz içerisinde Batman ilimizi tercih ettik. Batman ilimizdeki çalışmalarımız neticesinde Sason ilçemize gelerek, burayı pilot bölge seçtik. Devletimizin ve hükümetimizin reformları içerisinde GSS uygulamasının daha ekin bir şekilde hayata geçirilmesi adına eksikliklerin ve aksaklıkların giderilmesi ile birlikte tüm Türkiye genelindeki vatandaşlarımızın daha iyi bir sağlık hizmeti alması adına bugün Sason’daki mütevelli heyetimizle, kaymakamımızla vatandaşlarımızla bir arada olduk. Vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinledik. Türkiye’de yapılan reformlar içerisinde GSS uygulaması tekrar revize edilerek gelir testi uygulamasının SGK tarafından hayata geçirilmesi ile ilgili sayın bakanımızın talimatı doğrultusunda Sason’dayız” dedi.
Sosyal Güvenlik Uzmanı Çağlar Mızrak ise, “Sosyal Güvenlik reformunun onuncu yılındayız. Değişerek, gelişerek kendini yenileyerek gelişen çağın şartlarına uyum sağlayarak ilerleyen süreçteyiz. GSS bu sürecin bir parçasıdır. Bugün Batman ile Sason ilçemizde halihazırda uygulanan GSS siteminin nasıl daha etkili, nasıl daha verimli kılabiliriz. Bunu araştırıyoruz. Sayın ilçe kaymakamımızın yaptığı organizasyonla GSS’de bugüne kadar gelinen noktasını tespit etme imkanı bulduk. Buradan hem Sason halkına hem ilçe yöneticilerine ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 02Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 03Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 04BATMANLILAR BOĞAZ TURUNDA BULUŞTU.
- 05Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 06Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 07OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 08FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 09Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 10Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 11Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 12Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 13YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 14Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 15BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
Henüz Yorum yok