
BÖLGESEL PLANLAMA ÇALIŞTAYI YAPILDI
BÖLGESEL PLANLAMA ÇALIŞTAYI YAPILDI
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından kentteki kamu ve özel yatırımlar ile kamu yararına çalışan tüm paydaş kurumlarla ‘2024-2028 Bölge Planı Hazırlıkları Batman Çalıştayı’ düzenlendi.
Çalıştayda verilen bilgiler doğrultusunda; Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak olan bölge planları taslaklarının 2022 yılı sonuna kadar, nihai hâlinin de 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. Planın güncel, dinamik, esnek, sonuç odaklı, diğer planlarla etkileşimli, katılımcı nitelikte olması ve bölgesel, ulusal ve uluslararası gelişmeler, eğilimler, fırsatlar, tehditleri göz önünde bulundurması amaçlanırken, DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı yaptığı açıklamada, planlama hazırlıklarının başladığı belirtildi.
KAĞBA “BATMAN İÇİN ÖNEMLİ TALEPLERİMİZ OLDU”
Batmanın gelişmesi, kalkınması ve sürdürülebirlik planlamanın doğru ve planlı projelerden geçtiğini belirten Çukobirlik Dicle Kooperatif Başkanı Erkan Kağba, havza bazlı veya parsel bazlı üretim modeline geçilmesinin yararlarına değindi. Kağba, “Çalıştayda ayrıca Tarım ve kırsal kalkınmada çiftçilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirerek su kaynaklarının doğru kullanımı enerji maliyetlerinin üretimdeki sorun ve sıkıntılarını istişare ettik. Gelişim ve sürdürülebilir bir plan programa geçilmesi parsel ve il bazlı tarım modeline geçilmesi yönünde görüşlerde bulunduk. Tarımsal kalkınmada gelişim sağlanması doğru üretim modellerinin uygulanması İçin kalkınma ajanslarının Kaynaklarının tarımsal üretime aktarılması gerekmektedir. Su gelecektir, geleceğimizi korumak adına sulama sistemlerinin çiftçilere destek ve hibe verilerek şartlandırılması gerekmektedir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok