
Muhtarlara eğitim verildi
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (İPA) kapsamında Adalet Bakanlığı’nın yararlanıcı ve yürütücüsü olduğu “Adli Tebligat Sisteminin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Batman’da görev yapan 350 mahalle ve köy muhtarına yönelik “Hizmet İçi Eğitim Programı” gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ildeki tüm köy ve mahalle muhtarlarının eğitimden geçirilmesi hedeflenen program kapsamında Batman’da da Valilik İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programda İl Vali Yardımcısı Ramazan Fani, “Türkiye’nin Yönetim Yapısı ve Muhtarlık Müessesesi” başlıklı bir sunum yaptı.
Konuşmasında muhtarlığın bir yerel yönetim kurumu, muhtarların da seçimle iş başına gelen ve halkla iç içe görev yapan kamu görevlileri olduğunu ifade eden Fani, “Muhtarlarımızın kamu görevi ifa etmeleri nedeniyle kanunlardan ve diğer mevzuattan kaynaklanan bir takım görev ve yetkileri bulunmaktadır. Muhtarlar olarak görevlerinizi en etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmeniz, bu görev ve yetkilerin bilinmesine bağlıdır. Muhtar kelime anlamı itibariyle Türkiye toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır.” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti idari teşkilatının, devletin yönetim yapısı ve mevzuatın muhtarlara vermiş olduğu görevlere ilişkin açıklamalarda bulunan Fani, “19 Ekim 1829 tarihinde 2’nci Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla kurulan muhtarlık müessesesi yaklaşık 200 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık müessesesi, Türkiye tarihi açısından önemi büyük zira Türkiye’nin ilk seçimleri muhtarlık seçimleriyle başlıyor. Dolayısıyla, halkın doğrudan kendi yerel yöneticisini seçmesiyle başlayan bu süreç tarihimiz açısından da bir temel oluşturuyor. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan, muhtarlık müessesesi köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.” diye konuştu.
Sunumun ardından Valilik İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Emin Keskin tarafından “Muhtarlık Bilgi Sistemi ve Adli Tebligat” konusunda muhtarlara hizmet içi eğitim verildi
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 02“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 03HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 04Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 05Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 06YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 07GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
- 08KAVŞAK DÜZENLEME PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR
- 09KAMU HASTANELERİNDE HİJYEN İÇİN YENİ DÖNEM
- 10HÜDA PAR’DAN KIRTASİYECİ ESNAFINA ZİYARET
- 11Okul Alışverişlerine Yönelik Vergi Denetimi
- 12Hüseyin Şansi’den SGK İl Müdürlüğü’ne Tebrik Ziyareti
- 13Yeşilmarket’ten Yeşilgross’a
- 14BATRAY İÇİN BAKANLIK’TA İLK ADIM
- 15EKMİŞ, MAAŞINI ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAK
Henüz Yorum yok