
13 katlı bina kayma nedeniyle tahliye edildi
- BATMAN'ın Belde mahallesinde yer altındaki su sızıntısı 13 katlı bir binanın 40 santim kaymasına neden oldu. Belediye ekipleri 28 daire bulunan apartmanı tahliye ederken, sızıntını kaynağını araştırmaya başladı.
Siirt-Batman çevre yolunun bir bölümündeki su sızıntısı, Belde mahallesi sakinleri arasında paniğe yol açtı. Belde mahallesinde yaklaşık 9 yıl önce temeli atılan 13 katlı binada 40 santimlik kayma tespit edilmesi üzerine bina sakinleri tahliye edildi. Belediyeye başvuran apartman sakinlerinin talebi üzerine çevrede su sızıntısı kaçağını arayan ekipler, Batman-Siirt çevre yolunun altında su kaçağı tespit etti. 6 metre derinlikte suya rastlanılan çevre yolu paralelindeki bir sokak trafiğe kapatıldı. Tahliye edilen 28 dairenin olduğu bina yöneticisi Osman Aksoy, yer bilimcileri ile jeoloji mühendislerinin binada incelemelerde bulunduğunu söyledi.
1 kilometrelik alandaki yapıların birçoğunun su sızıntısından kayabileceğini de ifade eden Aksoy, "Binayı tahliye ettik ama halen su sızıntısına önlem alınmış değil. Fore kazıklar çakıldığı halde su kaynağına önlem alınmadı. Mağdur durumdayız. Her an binamız ile çevresindeki diğer yapılarda çökme tehlikesi yaşanabilir. Su sızıntısına önlem alınmasını istiyoruz" dedi.
ÇEVRE YOLU ALTINDA SU SIZINTISI
Ağır tonajlı araçların geçtiği Batman-Siirt çevre yolunun altında su sızıntısı tespit eden Batman Belediyesi ekipleri, su kaçağını tespit etmek için alanın bir bölümünde kazı yaptı. Kazı sırasında doğalgaz hattındaki sızıntı belediye görevlilerine zor anlar yaşattı. Kendi imkanları ile doğalgaz şebekesini onaran ekipler, Batman-Siirt çevre yoluna bitişik sokakta 6 metre derinliğinde suya rastladıklarını ve su kaynağının nereden geldiğini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 02Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 03BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 04BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 05MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 06EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 07Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 08“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 09FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
- 10DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 1142 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 13Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 1498 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 15GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
Henüz Yorum yok