
Hastalara Erbane ile müzikli terapi
Hastalara Erbane ile müzikli terapi
Batman Bölge Devlet Hastanesi Psikiyatri servisinde yatan hasatlara müzikle terapi veriliyor. Düzenlenen etkinlikler hasta ve hasta yakınları tarafından ilgi görüyor.
Haftanın belli günlerinde hastalara Erbane ile müzik etkinliği düzenleniyor. Sağlığından ötürü yataktan çıkamayan bazı hastalara ise isteği durumunda yanına giderek başucunda ona müzik ziyafeti veriliyor. Servis hemşirelerinin gönüllü olarak verdikleri erbane etkinliği hasta ve hasta yakınlarını mutlu ediyor.
MÜZİK TEDAVİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI
Tedavinin bir parçası olan müziğin etkilerine ilişkin hastane Psikologlarından Medine Çatak Kış, “Tedavinin en iyi yollarından biri, en etkili olanı müziktir. Depresyon, stres, sinirlilik, panik atak, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, baş, boyun, bel, kas ve eklem ağrıları, diyabet, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü gibi problemlerin çözümünde yardımcı tedavi olarak kullanılıyor. Müziğin, hastanın aklı ve ruhi güçlerini artırmak için kullanılması lazım. Tedavinin amacı hastalıkla mücadele için cesaret vermek ve hastayı sevdiği insanlarla bir araya getirmektir. İnsanlar kederini sevincini müzikle bildirir. Hasta ve hasta yakınlarımız bundan son derece büyük keyif alıyorlar” dedi. Hasta refakatçisi Ahmet Akman şöyle dedi, “Oğlum hastanede tedavi görüyor. Bende yanında refakatçiyim. Bu tür etkinliklerle yatan hastalar ve refakatçileri kendimizi daha hissediyoruz. Bunun için teşekkür ediyoruz.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 02FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
- 03DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 0442 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 05600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 06Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 0798 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 08GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
- 09ÖNCE CAMİYE SONRA SPOR SALONUNA
- 10KOZLUK’TA ‘YÜZME BİLMEYEN’ KALMAYACAK
- 11Petrolsporlu Pehlivanlar, Bölge Şampiyonu Oldu
- 1226 BRANŞTA 11 BİN KAYIT YAPILDI
- 13BAŞARILI ATLETLERE ÖZPERK’TEN EŞOFMAN
- 14BOLU KAMPINDA PETROLSPOR’A ANLAMLI ZİYARET
- 15DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE VE HASTANELERE ELEŞTİRİ
Henüz Yorum yok