
Batman fıstık diyarı olacak
Sason İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Batman’da yapılacak aşılama çalışmaları kapsamında il merkezine bağlı köylerde 8 bin, Beşiri’ye 26 bin, Hasankeyf’e 4 bin, Gercüş’e 26 bin, Sason’a 10 bin, Kozluk’a 26 bin adet fıstık çöğürüne aşılama çalışmaları yapılacak.
Gerekli şartları taşıyan bahçelerde aşılanacak fidan sayısının alt sınırı 60, üst sınır ise 400 adet olarak belirlendi.
Yapılacak aşılama çalışmalarının tamamı anlaşma yapılan yüklenici firma tarafında yapılacağından dolayı bu projeden faydalanacak olan yetiştiriciler tarafından herhangi bir ödeme yapılmayacak. Sason İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyyüp Aktaş, “İlçemizde fıstık yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerimiz, dilekçe ile müdürlüğümüze başvurmaları yeterli olacaktır.
Bu projede yer alan aşılama tamı ücretsiz ve yapılacak bütün çalışmalar anlaşmaya varılan yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Bu fıstık projesi sayesinde ilimiz 3-5 yıl içerisinde fıstık ihraç edecek illerin arasına gireceğine inanıyorum.
Fıstık çok önemli bir geliri olan bir üründür.
Muhafazası, satışı ve bakımı çok kolay olan bir üründür. Çiftçilerimizin talep etmesi durumunda ilçemize gönderilecek aşı gözünde sayıyı artırabiliriz.
İlçemiz son yıllarda özelikle çilek, böğürtlen ve arıcılıkta adını duyuran ve tarımda her geçen gün büyüyen bir ilçe haline geldiğini görmek bizleri yeni projelere itmektedir. Yeni projelerle çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01SİLAHLI SALDIR: 4 ÖLÜ
- 02BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KURSLAR
- 03KÜÇÜKLER MASA TENİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI: BATMAN’IN GURURU
- 04KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 05Eczacılar Odası kongreye gitti
- 06ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 07ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 08U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 09“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 10BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 11USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 12BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 13“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 14HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 15Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
Henüz Yorum yok