
Suriyeliler için toplanan yardımlar gönderildi
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri, Suriye İçin Acil Yardım Toplama Merkezi'nde yaklaşık bir aydır toplanan yardımları Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere gönderdi.
Uğurlama törenine, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 16 STK temsilcisi ve kamu kurum müdürleri katıldı.
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı duanın ardından Suriyeli bebekler için bir TIR bebek bisküvisi ve bir TIR yardım malzemesi olmak üzere 2 TIR yardım, gönderildi.
Törende, STK'lar adına basın açıklamasını okuyan İHH Batman Şube Başkan Hüseyin Şansi, 2011 yılında Suriye’de başlayan ve daha sonra iç çatışmaya dönüşen olaylarda ne yazık ki en büyük zararı başta bebek, çocuk, kadın, yaşlılar olmak üzere sivillerin gördüğünü belirtti.
Şansi, "Yüz binlerce Suriyeli bu çatışmalarda ve ağır bombardıman altında hayatını kaybetmiş, milyonlarca Suriyeli de evlerini terk ederek, başka bölge veya ülkelere göç etmiştir. Bu süreç içerisinde yüz binlerce bebek, çocuk da annesiz, babasız kalmıştır. Halen Suriye içerisinde veya sınır boylarında naylonlardan, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimizin önemli bir kısmı annesini, babasını kaybetmiş bebek ve çocuklardan oluşuyor. Neredeyse her çadırda birden fazla yetim veya öksüz çocuk bulunmaktadır. Yetim veya öksüz kalan çocuklar yakınlarından kim hayatta kaldıysa onlarla birlikte bu zor koşullarda yaşama tutunmaya çalışmaktadır." dedi.
Suriyelilere hep destek olduklarını dile getiren Şansi, "Bugüne kadar gerek ülke genelinde gerekse de Batmanımızda duyarlı ve yardımsever insanlarımız Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize maddi ve manevi desteklerini esirgemediler. En son İHH’nın Suriyeli kardeşlerimiz için ekmek üreten fırınlarının un yetersizliği nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kalması üzerine yapılan kampanyayla ve Batmanlı kardeşlerimizin de katkılarıyla binlerce TIR'lık un yardımları toplanmış ve fırınlar tekrar ekmek üretmeye başlamıştır. 16 STK tarafından 'Suriye İçin Acil Yardım Merkezi' kurulmuştur." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok