BATMAN 7. KİTAP FUARI AÇILDI
BATMAN 7. KİTAP FUARI AÇILDI
Batman Valiliği'nin katkılarıyla “En iyisi Okumak” mottosuyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali Batman Valiliği kavşağında açıldı.
Kitap Fuarı Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri, Oda Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Edebiyat ve düşünce dünyasından birçok ünlü isimin konuk olarak katılacağı fuar, 3 Kasım 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. En iyisi Okumak” mottosuyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen kitap fuarında konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Batman okumayı seviyor, Batman kitabı seviyor. Her sene düzenlemiş olduğumuz kitap fuarına katılım katlanarak artıyor” dedi. Vali Canalp, ''2023 yılında bu artış öyle bir hale geldi ki, Türkiye'de açık alanlarda yapılmış olan kitap fuarlarının en büyüğü Batman'da oldu.
Batmanlıların fuara göstermiş olduğu ilgi, alaka öylesine büyük bir boyuta ulaştı ki, 470 bin nüfuslu kentte 465 bin kişi bu fuarı ziyaret etti. Nasıl ki, geçen sene Batman Petrolspor sporda şampiyon oldu; Batmanlılar da kültür söz konusu olduğu zaman, kitap söz konusu olduğu zaman, Batman'ı Türkiye'nin şampiyonu yaptılar. Ben ümit ediyorum ki ve Batmanlılardan rica ediyorum ki, geçen sene kırmış oldukları rekoru bu sene kendileri egale etsinler, üzerine bir kez daha geçsinler. Bu fuarımızda bu sene yine rekor sayıda yayınevi başvuru yaptı. Geçen sene 150 yayın evimiz vardı, bu sene 159'a çıktı. Aynen Batmanlıların yayınevlerine ilgi alakası gibi, yayınevlerimizin de Türkiye'nin en büyük kitap fuarına olan ilgi ve alakaları artarak ve katlanarak devam ediyor.
Bu da memnuniyet verici. Batmanlıların kitap sevgisini biz de devlet olarak elimizden gelen en yüksek desteği veriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 02BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 03MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 04BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 05KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 06PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0711 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 08NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 09BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 10VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 11ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 12324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 13DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM
- 14GERCÜŞ’TE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
- 15NASIROĞLU’NDAN RAMAZAN’DA HASTA ZİYARETİ




Henüz Yorum yok