SİNYALİZASYONDA AKILLI SENSÖRLER TRAFİĞE YÖN VERECEK
SİNYALİZASYONDA AKILLI SENSÖRLER TRAFİĞE YÖN VERECEK
Batman Belediyesi, trafik sıkışıklığını önlemek, zaman ve yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla Batman’ın iki ayrı noktasına Akıllı Kavşak Sistemi projesi kapsamında sensörlerin montaj çalışmalarına başladı.
Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Batman kent merkezinde Turgut Özal Bulvarında yaklaşık 350 metre arayla (World Mar ile Batman Valiliği kavşaklarında) Akıllı Kavşak Sistemi için altyapı çalışmalarını tamamlayarak trafik yoğunluğunu azaltacak sistem için sensörlerin montajına başladı.
Pilot uygulama ile Turgut Özal Bulvarında Akıllı Kavşak Sistemini devreye koyan Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, ilerleyen süreçte çalışmayı başka kavşaklarda da hayata geçirmeyi hedefliyor.
Kent nüfusunun artmasına paralel olarak artan araç sayısıyla birlikte trafik yoğunluğunun azaltılması için Batman Belediyesi tarafından başlatılan akıllı kavşak sistemi sayesinde trafik yoğunluğundan kaynaklı günlük 4083 kilogram, yıllık ortalama 1 milyon 273 bin 874 kilogramlık karbondioksit salınımının minimum seviyeye düşürülmesi hedefleniyor.
Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, “Akıllı kavşak sisteminin belirli noktalara yerleştirilen sensörler sayesinde yoğunluğa göre seyredecek. Trafik ışıkları araç yoğunluğunun bulunduğu güzergahlara öncelik vererek yoğunluğu azaltacak. Akıllı kavşak sistemi sayesinde yakıttan ve zamandan tasarruf sağlanırken ayrıca çevre kirliliğine neden olan karbondioksit salınımını da minimum seviyeye düşürecek” dediler.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok