KENTİN KURUMSAL HAFIZASI OLUŞTURULDU
AYKOME Batman’da hayata geçiyor
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, büyükşehir olmayan 51 vilayette ilk defa hayata geçecek proje olan AYKOME (Alt Yapı ve Koordinasyon Merkezi) toplantısına başkanlık ederek, Batman’da yürütülecek alt yapı çalışmaları hakkında kurum ve ilgili birim müdürlerinden bilgi aldı.
Batman’da alt yapı çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi için kurulan AYKOME, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Türk Telekom, DEDAŞ ve SİBADAŞ çalışmalarında kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve yürütülen faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesini amaçlıyor. 51 Şehirde uygulanacak uygulama ilk kez Batman’da uygulandı. Web mobil harita tabanlı portal uygulama sistemi sayesinde, şehirde yapılacak tüm altyapı çalışmaları sistem üzerinden kontrol edilerek onay verildikten sonra koordineli bir şekilde planlanıp çalışmalara başlanacak. AYKOME toplantısına başkanlık eden Vali Canalp, Belediye Fen İşleri ve Bilgi İşlem müdürlüklerinden sistem hakkında ayrıntılı bilgi aldı ve müdürlerden çalışmaların aksamadan ve hızlı yürütülmesini istedi.
4 YILLIK MASTER PLAN HAZIR
2023, 2024, 2025 ve 2026 yıllarına ait tüm yatırımcı kurumların altyapı çalışması haritaları tek tek sisteme yüklenerek faal hale getirilen AYKOME, sadece bölgesel değil cadde ve sokak bazlı şehrin en kılcal damarlarına kadar ulaşabiliyor. Bu sayede gereksiz ve zamansız altyapı çalışmalarının önüne geçilmiş olacak. AYKOME’nin faaliyete geçmesiyle birlikte tüm altyapı haritaları sisteme entegre edilerek şehrin kurumsal hafızası da oluşturuldu. Böylece yıllar sonra bile yapılacak tüm çalışmalara referans olacak bir sistem kurulmuş oldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Binlerce yıllık mağaralar turizme açıldı
- 02BATMAN HAVALİMANI’NDAN ÇİFTE REKOR
- 03TOPRAKSIZ TARIM EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 04NARİN NASIROĞLU BİLİM MERKEZİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR
- 05“Okul Yolu, İrfan Yolu” Projesiyle okullar güzelleşiyor
- 06MUHTARLAR SAHADA, ÇÖZÜM MASADA
- 07MİNİK ELLER PARKLARI TEMİZLEDİ
- 08BATMAN’DAN ROBOSKİ İÇİN ADALET HAYKIRIŞI
- 09Mehmet Salih Kaplan: “Esnaf için yeniden yola çıktık”
- 10“BU GECE KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN FIRSATTIR”
- 11ARAÇ HIRSIZLIĞI OLAYINDA 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 12“2025 YILINDA TOPLUMSAL BARIŞ ÖNCELİĞİMİZ OLDU”
- 13Esnafın güvenliği için indirim protokolü imzalandı
- 14Camiye giderken araba çarpan kişi hayatını kaybetti
- 15BATMAN’DA TARIMSAL ÜRETİM GÜÇLENİYOR: DENETİMLER SIKI, YATIRIMLAR ARTIYOR




Henüz Yorum yok