
Mega Projede 40 Kilometre Hizmete Açılıyor
İstanbul İzmir Otoyolu'nda ilk güzergah açılıyor...
İstanbul İzmir Otoyolu’nda ilk güzergah açılıyor. Otoyol projesi kapsamındaki Gemlik-Altınova arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yol 15 Ocak tarihinde törenler hizmete açılacak.
Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yatırımı olan yaklaşık 18 milyar liralık İstanbul Bursa İzmir otobanında çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. 384 kilometrelik otoyol ve 49 kilometrelik bağlantı yollarıyla İstanbul ve İzmir arasını 3 saate indirecek olan İstanbul İzmir Otoyolu’ndaki Körfez-Bursa arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yol 10 gün sonra hizmete açılacak.
Yaklaşık 400 kilometrelik otoyol projesi üzerindeki en büyük kavşak olarak inşa edilen ve yapımı yaklaşık 2 yıldır süren Karsak Kavşağı'ndaki çalışmalarda sona gelindi. Bugüne kadar tam 40 bini aşkın kamyon dolgu malzemesi kullanılan kavşak ile Körfez Köprüsü arasındaki 40 kilometrelik yolun açılacağı müjdesini veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “İstanbul-İzmir Otoyolu’nda tüm çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprü, tünel ve otoyol ile birlikte eş zamanlı olarak yapımında sonuna gelinen Karsak Kavşağı'nın bitimiyle Körfez ve Gemlik arasındaki 40 kilometreyi hizmete açacağız. Artık Bursa'dan Topçular'a kadar otobanla seyahat etme imkanı yakalayacağız. Bu proje Bursa için çok önemli. İstanbul ile Bursa'nın entegrasyonunda; sanayide, ticarette, ekonomide, turizmde önemli katkı sağlayacak. Şu anda gişelerin montajı tamamlanıyor. Kısa sürede faaliyete geçmiş olacak” dedi. Körfez Köprüsü'nün ise Mart ayı sonunda ya da Nisan ayı başında açılması planlanıyor.
Kamulaştırma hariç 6,3 milyar dolar harcanacak projenin 15 Ocak 2016 Cuma günü açılması planlanan Gebze-Gemlik otoyol açılışına Bursa milletvekillerinin yanı sıra bakanların da katılması planlanıyor.
Dünyanın en uzun asma köprülerinden olan Körfez Geçiş Köprüsü ise 2 bin 682 metre uzunluğunda olacak.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok