
TÜRKİYE’DE BİR İLKİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ
TÜRKİYE’DE BİR İLKİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ
Türkiye’de ilk defa Batman Belediyesi’nce hayata geçirilecek proje sayesinde ‘yaya kaynaklı can kayıplarının’ minimum seviyeye indirilmesi hedefleniyor.
İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yaya önceliği mottosuyla hayata geçirilen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” ve “Trafikte Sıfır Can Kaybı” projelerinin ardından Batman Belediyesi kentte çıtayı bir tık daha yükseltti.
Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, gece meydana gelen/gelebilecek olası yaya kazalarını önlemek amacıyla 1 yıllık Ar-Ge çalışmasını tamamladı.
Kent genelinde gerçekleştirdiği ‘Led Işıklı Yaya Geçidi’ sistemi ve ‘Sinyalizasyon Direklerinin Led Işıklarıyla’ giydirilmesi çalışmasıyla trafik ışıklarının görünürlüğünü artıran Batman Belediyesi, Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan ve Ziya Gökalp, Sağlık ve Pınarbaşı mahallelerini birbirine bağlayan İluh Devlet Hastanesi önünde pilot uygulama çalışmasını değerlendirecek. Çalışmalar olumlu sonuç verirse Batman geneline de yaygınlaştırılacak.
AYKOME (Alt Yapı Koordinasyon Merkezi) tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan proje ile Batman’ın 5 farklı lokasyonunda bulunan kavşak ve yaya geçitlerinde; gece ve sisli ortamda araçlar, yolun karşısına geçmek isteyen yayaları rahatlıkla görebileceği gibi geçiş hakkı da tanıyacak.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Petrolspor’da hedef şampiyonluk
- 02Batman’da İki Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
- 03
- 04VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
- 05BAKAN MEMİŞOĞLU’NA SAĞLIK YATIRIMI ZİYARETİ
- 06SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARIKAN BATMAN’A GELİYOR
- 07YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 0851 BİN AİLEYE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 09KEMAL TAPAN HAYATA VEDA ETTİ
- 10“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 11Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 12DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 13Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 14“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 15ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
Henüz Yorum yok