Piyasalardaki belirsizlik, kur'daki sürekli yükseliş tüm sektörleri etkiledi. Piyasadan olumsuz etkilenen sektörlerden biride 'Terzi'lik mesleği.
Batman'da uzun yıllardır terzilik mesleğini yapan Nedim Altun, piyasaların istikrarsızlığından ve işlerin durma noktasına gelmesinden muzdarip. Terzi Nedim "Geçmiş yıllarda ısmarlama giyime rağbet vardı. Müşterilerimizin siparişlerini yetiştiremiyorduk. Birçok insan hazır giyim almak istemiyordu. Ismarlama giyim daha çok tercih ediliyordu. Ama yükselen fiyatlardan kumaşta nasibini aldı. Ciddi şekilde artan kumaş fiyatlarına, el emeği de eklenince yüksek rakamlara mal olmaya başladı ısmarlama giyim. Herkes ismarlama giyemiyor artık. Ismarlama giyime rağbet azalınca işlerimiz haliyle düştü. Tek tük gelen siparişlere ek olarak tamir yaparak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Birçok meslektaşımız işi bırakma yani kepenk kapatma noktasına geldi." dedi.
Terzi Nedim konuşmasının devamında " Ismarlama giyime alışan bir insan, hazır giyimde rahat etmiyor. Çünkü ısmarlama giyim vücut ölçünüze uygun bir şekilde, el emeği ve göz nuru ile yapılan bir sanattır. Ismarlama giyim hiç bir zaman ölmeyecek. Ama zaman zaman böyle sıkıntılar yaşanıyor maalesef. İnşallah kısa zamanda bu kötü günleri geride bırakacağız" dedi.
Etiketler :
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür ve lezzet buluşması
- 02BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 036 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 04İHD,738.kez sahaya indi
- 05İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 06KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 07KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 08SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 09Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 10SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 11DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 12BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 13BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 14DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 15''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''




Henüz Yorum yok