Çiftçilerin Eğitimi Tamamlandı
Gercüş'te çiftçilere sertifika dağıtıldı
Batman'ın Gercüş ilçesinde kurulan Çiftçi Eğitim Merkezinde 102 çiftçiye sertifika dağıtıldı.
Gercüş Ziraat Odasınca, Çiftçi Eğitim Merkezinde tarla günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Kaplan, İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Sadarettin Kölge, Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner ve çok sayıda çiftçi katıldı. Etkinlikte, “Gercüş'te KOBİ'ler büyüyor” projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan 80’i kadın 102 çiftçiye sertifika verildi.
DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Merkezi Mardin Batman, Siirt ve Şırnak’tan Oluşuyor.30 tane ilçe yaklaşık 3 milyon nüfusa hitap ediyoruz. Neler yapıyoruz, risk varsa bertaraf ediyoruz. Şuan dünyada gıda sektörü gittikçe organikleşmeyi başlıyor yani herkes yerelden üretim istiyor. Kendi bahçesinde ürettiği doğal ve gübresiz yetiştiriyor. Bu konuda ajans olarak odamıza Görünüşümüze her desteği vermeye hazırız. İŞ KUR kapsamında 100 tane kursiyerimize proje yazma eğitimlerini verdik bundan sonrada KOSGEB üzerinden de 150 bin liralık destek paketinin alması içinde girişimcilik eğitimi vereceğiz. Bu belgeyi de aldıktan sonrada organik ve yerel ürünler hakkında küçük bir Pazar kurabilirsiniz. Kendi dükkanınızı açabilirsiniz. Özellikle de bayan kardeşlerimiz bu konuda şanslı olabilir ve bunlarla ilgili çok desteklerimiz olacak ajans olarak hem hibe desteklerimiz, hem eğitimlerimiz hem de mali desteklerimiz olacaktır” dedi.
Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner ise, “Bu çiftçi eğitim çiftliği bölgemize hayırlara vesile oldu. Bugüne kadar dediğimiz gibi her işin başı eğitimdir. Burası, ‘Ben tarımla ilgili bir şeyler öğrenmek istiyorum’ diyen herkesin eğitim merkezidir. Eğitim çiftliğimiz herkese açıktır ve herkesin sahiplenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 02BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
- 03BELEDİYE YEŞİL ALAN YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
- 04TİMOKLULAR’DAN TOPLU BAĞIŞI
- 05ASLAN, “EVLERİMİZİ DİL OKULUNA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
- 06KURBANLIK PAZARLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
- 07“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 08“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 09İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 10“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 112026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 12ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 13ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 14Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 15JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI




Henüz Yorum yok