"Esnaf bir bankadan aldığı krediyle borçlu olduğu başka bankanın parasını ödüyor"
Batman Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, bölgede cereyan eden olaylar ve huzursuzluk sebebiyle Batman'da yüzde 60'ın üzerinde esnafın iş yapamaz hale geldiğini belirtti.
Son yıllarda hem Ortadoğu'da hem de bölgede yaşanan olaylardan dolayı küçük esnafın adeta iflasın eşiğine geldiğine dikkat çeken Taş, zor durumda olan esnafın durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade etti.
Taş, kepenk kapatmamaları, işlerini sürdürebilmeleri için kötü günler geçiren esnafa, kooperatif olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, esnafın bankalara borçlanmamaları tavsiyesinde bulundu.
Taş, "3-4 senedir esnaf çok mağdurdur. Komşu Irak, Suriye savaş halinde. Şu an komşu ülkelerin savaştan dolayı sınır kapıları kapalıdır. Nakliyelerin yapılmamasından dolayı Silopi kapısından Adana'ya kadar il, ilçe, belde ve köylerin hepsinin bu hattın üzerinde geçimleri oluyordu. Maalesef şu anda nakliye işi yüzde 10 dahi olmuyor. Çünkü iş yok. Bölgemizde tarım geride kaldı. Hayvancılık da aynen öyle. Eğer ki köylü tarım ve hayvancılıktan kazanmazsa, yatırım yapmazsa ülkeyi nasıl kalkındırır? Köylü iş yaptığı zaman ilçe ve illerden alışveriş yapacak. O zaman esnaf da kazanır." dedi.
Çoğu esnafın mağdur durumda olduğunu ifade eden Taş, "Sabahtan akşama siftah yapmayan esnaf var. Hakikaten yüzde 60-70 esnaf çok perişan haldedir. Sadece 5-6 sene önce biriktirdiğiyle kavruluyor. Esnaf borç altındadır. Kooperatiften aldığı krediyle banka borcunu kapatıyor, bir bankadan aldığı krediyle gidip borç altına girdiği başka bankanın parasını ödüyor." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 02BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
- 03BELEDİYE YEŞİL ALAN YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
- 04TİMOKLULAR’DAN TOPLU BAĞIŞI
- 05ASLAN, “EVLERİMİZİ DİL OKULUNA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
- 06KURBANLIK PAZARLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
- 07“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 08“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 09İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 10“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 112026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 12ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 13ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 14Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 15JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI




Henüz Yorum yok