
AP'den Türkiye'ye flaş çağrı
"Türkiye'deki şiddete dönülmesinden şöke olduk" denildiği çağrıda "barış sürecinin sonu, her geçen gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Sivillere, polis ve askerlere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz" sözleri kullanıldı.
Yeşiller Grubu'nun grişimi üzerine AP'deki Hristiyan Demokrat, Sosyalist, Liberal, Sol ve Yeşiller grup başkanlarınca yapldığı belirtilen "Barış Çağrısı"nda, "Türkiye'de şiddete dönülmesinden şoke olduk. Barış sürecinin sonu, her gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Siviller, polis ve askere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz. Ölümlerin daha da çoğalmasının önlenmesi için Türk ordusu ile PKK arasındaki şiddet sarmalı kırılmalı" deniliyor.
"DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDAKİ TÜM BAŞARILAR TEHLİKEDE"
Türkiye'de demokrasinin ilerletilmesi için çok mesafe katedildiğinin belirtildiği çağrıda "Ancak şimdi tüm bu başarılar, son dönemdeki şiddet nedeniyle tehlikede. Şiddetli ihtilaf tüm bölgeye tehdit. İki tarafta gerilimleri artırma stratejilerine odaklanmasını kınıyoruz" deniliyor.
AP siyasi grupları, ihtilafa siyasi çözümün uzlaşıdan geçtiğini vurgulayarak Türk hükümetinden, bu amaçla inisiyatif almasını istediler. ABHaber tarafından yansıtılan çağrıda "Avrupa Parlamentosu'ndan siyasi grupların liderleri olarak ihtilaf taraflarına şiddete son vermeye ve barış müzakerelerine yeniden başlamaya çağırıyoruz" deniliyor ve bu amaçla "tüm tarafların kalıcı olarak silah kullanmaktan vazgeçmeleri" isteniyor.
AB LİDERLERİ DEVREYE GİRSİN
Türkiye'deki tüm etnik ve dini grupların yan yana sadece barış içinde yaşayabileceğini de vurgulayan AP'deki gruplar, çağrılarının son bölümünde de "AB liderlerini, şiddete son verilmesini ve ihtilafın tüm taraflarını müzakere masasına geri oturmasını sağlamak için olası tüm yollara başvurarak derhal harekete geçmeye çağırıyoruz."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
- 02Turist Kafileleri Mor Kuryakos Manastırına akın etti
- 03“BATMAN İÇİN TIP FAKÜLTESİ İHTİYAÇTIR”
- 04116 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 05BESOB BAŞKANI KAPLAN "VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRMALI"
- 06VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 07TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 08MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN BELEDİYE PROJESİNE SERT ELEŞTİRİ
- 096 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
- 10CHP’Lİ TANRIKULU BATSO’YU ZİYARET ETTİ
- 11ŞAAB VADİSİ YOLU ASFALTLANDI
- 12OKULLARDA GENEL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
- 13KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 14BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 15EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
Henüz Yorum yok