1 Eylül mitingine çağrı
Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek mitinge katışım çağrısında bulundu.
Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılacak “1 Eylül Dünya Barış Günü” mitingine ilişkin Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Gülistan Caddesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Necdet İpekyüz, Eğitim Sen Şube Başkanı Necati Dadak, SES Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, kayyum ile görevinden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir katıldı. Açıklamada, Yunan Şair Yannis Rittos'un "Barış" şiirinin, "Barış sımsıkı kenetlenmiş elleridir insanların/sıcacık bir ekmektir o, masası üstünde dünyanın/Barış, bir annenin gülümseyişinden başka bir şey değildir" dizelerinin yer aldığı pankart açıldı.
'BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ'
Basın açıklaması öncesi konuşan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, barış isteyenleri 1 Eylül'de alanlara çağırarak, "Bugün AKP ve MHP ittifakı halklara savaşı dayatmıştır. Bugün bu ittifak HDP'ye baskıları sürdürüyor ve milletvekillerini tutukluyor ama bunda başarılı olamıyor. Bugün aynı ittifak İmralı'da büyük bir tecrit uyguluyor. Bu tecrit aynı zamanda tüm Türkiye'ye, barışa uygulanmış bir tecrittir. 1 Eylül'de Diyarbakır'da tecride dur diyerek barışın sesini yükselteceğiz" dedi.
'İNADINA BARIŞ İNADINA ÖZGÜRLÜK’
Basın açıklamasını okuyan SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan ise Diyarbakır’daki barış mitingine katılım çağrısında bulunarak, "Farklı milliyetlerden ve mezheplerden halkların birbirine karşı düşman edilmeye çalışıldığı bugünlerde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü sahiplenmek ve barış mücadelesinin tüm dünya halklarına mal etmek gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Bu tarihi sorumluluğu yerine getirmek için barış ve demokrasi arayışları karşısında şiddeti tek çözüm yolu olarak dayatanlara karşı inadına barış inadına özgürlük talebimizi yükseltmek için içeride ve dışarıda barış mücadelesini devam edeceğiz" diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
- 02NARKOTİKTEN NOKTA OPERASYON
- 03ÖN KULUÇKA PROGRAMI BAŞLADI
- 04AMATÖR KULÜPLERE 6,6 MİLYON TL DESTEK
- 05EKMEN’DEN MECLİS’TE ÇAĞRI
- 06KENTİN ÇEHRESİ AĞAÇLARLA DEĞİŞİYOR
- 07TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 08GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 09BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 10PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI
- 11BATMANDA TEFECİLERE OPERASYON: 8 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI
- 12ZEHİR TACİRLERİ BATMAN'A GİRMEDEN YAKAYI ELE VERDİ
- 13BATMAN PETROL SPOR MAÇI MEYDANDA CANLI İZLENECEK
- 14BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
- 15TRAFİKTE DÜZEN VE GÜVENLİK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA




Henüz Yorum yok