“Yeşil alanlara zarar verilmesini kabul etmeyiz”
Batman'da park olan ancak yıllardır işletme olarak kullanılan bir alanda yeni bir park çalışmasına başlayan DBP'li Batman Belediyesi, projeye engel olduğu gerekçesiyle kentin eski ağaçlarını yerinden sökmesine Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, tepki gösterdi.
Meydan Mahallesi Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı karşısında bulunan ağaçlık alandaki kimi ağaçların belediye ekimleri tarafından kökünden söküldüğü görüldü. Sökülen ağaçların ise başka yere dikilmediği öğrenildi.
Yaşanan bu duruma tepki gösteren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, alana gelerek incelemelerde bulundu.
"Yeşil alanlara zarar verilmesini kesinlikle kabul etmeyiz"
Yeşil alanların arttırılmasını desteklediklerini ancak çalışma yapılırken ağaçlara zarar verilmemesi gerektiğini söyleyen Kavuş, "Çalışmalar yapılırken mevcut ağaçlar korunmalı ve ağaçlara zarar verilmemelidir. Burada çalışma esnasında ne yazık ki 3 ağaç zarar görmüş buna dikkat edilmesi lazım. Her ağaca bir canlı gibi bakıyoruz ve her bir ağacın korunması gerektiğine inanıyoruz. Burada gerçekten 3 tane ağaç zarar görmüş, keşke bunlarda olmasaydı. Daha önce burası bir işletmeydi. Zemini tümüyle beton zemindi. Yerine toprak ve çim koyacaklar, bunu önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Çalışmalar yapılsın, yeşil alanlar korunsun ve genişletilsin. Bunu yaparken de mevcut yeşil dokuya da zarar vermemek gerekir. Zarar verilirse biz çevreciler olarak kesinlikle bunu kabul etmeyiz."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 02BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
- 03BELEDİYE YEŞİL ALAN YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
- 04TİMOKLULAR’DAN TOPLU BAĞIŞI
- 05ASLAN, “EVLERİMİZİ DİL OKULUNA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
- 06KURBANLIK PAZARLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
- 07“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 08“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 09İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 10“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 112026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 12ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 13ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 14Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 15JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI




Henüz Yorum yok