
Belediye, taşınmazlarını geri alıyor
Belediye, taşınmazlarını geri alıyor
Kayyum döneminde Valilik, özel idare ve İl Kültür Turizm Müdürlüğüne devredilen taşınmazların geri alınması için harekete geçen belediye yönetimi, meclis kararı aldı.
KARAR OYÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
Batman Belediyesi, kayyum döneminde çeşitli kurumlara devredilen ve mülkiyeti kendisinde olan binaların tekrar belediyeye devri için harekete geçti. Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında başka kurumlara devredilen binaların tekrar belediyeye devri için karar aldı.
Belediye Meclis toplantısına, Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir, Songül Korkmaz ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda gündem maddesinin 42, 43, 44, 45 ve 46. Maddelerinde yer alan adları Bilgi Evleri olarak değiştirilen Halk Evlerinin ve diğer sosyal donatıların tahsis iptalini içeren öneri, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Toplantıda, mülkiyeti Batman Belediyesine ait Bilgi Evleri (Halk Evleri) Kayyım döneminde alınan, 4 Halk Evinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılan tahsisi ile Bayındır Mahallesinde bulunan Tekstil Atölyesi, Çamlıtepe Mahallesindeki Jiyan (Yaşam) Parkın içerisinde bulunan sosyal donatılar, Selis Kadın Merkezi ile Musa Anter Halk Evinin tahsis kararlarının iptalleri, Belediye Meclisince oy çokluğuyla karara bağlandı. Meclis toplantısındaki gündem maddesi hakkında görüşlerini açıklayan meclis üyeleri, 307 Milyon TL borcu bulunan bir belediyenin sahip olduğu gayrimenkul ve sosyal donatıların tahsisinin hukuka aykırı olduğu belirtilirken, devredilen yapıların tekrar belediye bünyesine kazandırılması gerektiğine dikkat çekildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01SİLAHLI SALDIR: 4 ÖLÜ
- 02BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KURSLAR
- 03KÜÇÜKLER MASA TENİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI: BATMAN’IN GURURU
- 04KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 05Eczacılar Odası kongreye gitti
- 06ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 07ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 08U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 09“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 10BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 11USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 12BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 13“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 14HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 15Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
Henüz Yorum yok