
“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin kamu emekçilerine ve emeklilere yönelik toplu sözleşme teklifine tepki göstermek amacıyla Türkiye genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Batman’da da KESK Şubeler Platformu öncülüğünde yapılan basın açıklamasında, kamu emekçileri “Kapı kulu değil, emekçiyiz. Sefalet-yoksulluk-güvencesizlik teklifine karşı G(Ö)revdeyiz” mesajı verdi.
KESK tarafından yapılan açıklamada, hükümetin kamu hizmetlerini yıllardır sermayeye devrettiği, eğitimden sağlığa kadar pek çok alanda kamusal hizmetin paralı hale getirildiği vurgulandı. Kamu binalarının ticarethaneye, vatandaşların müşteriye dönüştürüldüğü belirtilen açıklamada “Hükümet yandaş sermayeye vergi afları ve teşvikler sunarken, kamu emekçilerine sefalet dayatıyor. Bu modelin bedelini yoksullaşarak hepimiz ödüyoruz” denildi.
Toplu sözleşme sürecinde hükümetin sunduğu teklife sert tepki gösterilen açıklamada, 4 milyon kamu emekçisi ve 2,5 milyon emeklinin görmezden gelindiği ifade edildi. “Hükümet, aileleriyle birlikte 25 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik teklif etmiştir. Bu kabul edilemez” denilen açıklamada, müzakere değil mücadele çağrısı yapıldı.
KESK Batman Şubeler Platformu’nun açıklamasında “Bizleri yok sayan bu teklife karşı bugün üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam edeceğiz. İnsanca yaşamaya yetecek ücret, güvenceli istihdam, güvenli gelecek, halktan yana bir kamu hizmeti ve gerçek bir toplu pazarlık sistemi için omuz omuza mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 02SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 03YAZ OKULLARI BİTTİ, GELSİN KIŞ OKULLARI
- 04BALIK AVCILIĞINA SIKI DENETİM
- 05BATSO’DAN RECEBANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 06KUVEYT TÜRK’TEN BESO’YA ANLAŞMA ZİYARETİ
- 07HASANKEYF’TE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“SASON BALI İLE GURUR DUYUYORUZ”
- 09SGK’DAN ÜST ÜSTE ZİRVE BAŞARISI
- 105375 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMAN’DA 3 BİN YILLIK SIR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
- 12MİNİK ÖĞRENCİLERE VALİ’DEN SÜRPRİZ HEDİYE
- 13“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK KALKAN AİLEDİR”
- 14PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 15NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
Henüz Yorum yok