'Kanserleri önlemek mümkündür'
Batman'da 2 yılda 25 bin kadına ulaşarak kanser taraması yapıldığını belirten Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemenin mümkün olduğunu söyledi.
Kanser taramalarıyla ilgili yoğun bir çaba harcadıklarını ifade eden Pamukçu, "Doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemek mümkündür. Yılın her günü ve her türlü mevsim şartlarında çalışmalarını sürdüren, hem hastalıkla ilgili bilgilendirme hem de sağlık taraması yapan KETEM ekiplerimiz bunun için gayret göstermektedir. 2 yıl içerisinde 30-65 yaş arası 25 bin kadına HPV testi ile rahim ağzı kanseri taraması, 40-69 yaş arası 9 bin kadına mamografi çekilerek meme kanseri taraması ve 50-70 yaş arası 26 bin erkek ve kadına gaitada gizli kan testi yapılarak kalın bağırsak kanseri taraması yapılmıştır." dedi.
Ücretsiz kanser taramalarının yapıldığını anımsatan Pamukçu, "Gezici Mobil Tarama aracımızın yanı sıra ilimizde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ve Aile Hekimlerince ücretsiz olarak halkımıza yönelik kanser taramaları (meme, serviks, kolon kanseri) yapılmaktadır. 30-69 yaş tüm vatandaşlarımızı KETEM'e ve Aile Hekimliklerine kanser taramalarını yaptırmak üzere davet ediyoruz." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 02ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 03MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 04ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 06RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 08BARAJLAR İÇİN ALARM
- 096 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI
- 10TÜM BİRİMLER TEYAKKUZDA!
- 11PETROLCİTY’DE BÜYÜK ÇEKİLİŞ
- 12ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 13Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 14ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 15TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”




Henüz Yorum yok