DİKAMEP PROTOKOLÜ İMZALANDI
DİKAMEP PROTOKOLÜ İMZALANDI
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) koordinasyonunda, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ile Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün iş birliği ile hayata geçirilen ‘Dicle Kalkınma Ajansı İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Programı (DİKAMEP)’ iş birliği protokolü, Vali Ekrem Canalp’in katılımı ile imzalandı.
Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde; DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ile İŞKUR İl Müdür Vekili Abdülmecit Aksoy hazır bulundu.
Batman’da iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun kalifiye personel yetiştirmek üzere istihdam garantili mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesine yönelik hazırlanan program kapsamında; DİKA, BATSO ve İŞKUR koordinasyonunda işverenlerle işbirliği yapılarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için teorik eğitimler düzenlenecek, sektörlerin talep ve ihtiyaçları ayrıca iş gücü piyasası araştırmaları sonuçlarına uygun olarak meslekler belirlenecek, belirlenen mesleklere yönelik sektörlerin istediği işe alım beceri setlerinin araştırılması analizi ve eğitim modülü oluşturulacak, eğitimler sonrası başarılı olan adaylara başarı belgeleri verilecek, işverenlerden alınan talepler doğrultusunda işveren ve kursiyer eşleştirmesi yapılarak istihdam süreci izlenilecek, istihdam sürecinde işyerinde uygulamalı işbaşı eğitimler için İŞKUR programları ve diğer istihdam teşvikleri uygulamaya alınacaktır.
Ayrıca, imzalanan protokol gereği Kalkınma Ajansları 2024 yılı Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği kapsamında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi çerçevesinde hareket edilecektir.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok