
Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında TBMM’de kurulan komisyonda yer aldı.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında TBMM’de kurulan komisyonda yer aldı.
Komisyonun ilk toplantısında konuşan Ekmen, sürecin başarıya ulaşması için kapsayıcı ve adalet temelli bir yaklaşım gerektiğini vurguladı.
“DAHA ÖNCE 13 KEZ DENENDİ, BU KEZ TAMAMLANMALI”
Devletin daha önce 13 kez örgütle görüşmeler yaparak silahlı mücadeleyi sonlandırma çabası içinde olduğunu hatırlatan Ekmen, “Türkiye’nin arabuluculuk tecrübeleri ve geçmiş süreçlerin muhasebesi dikkate alınarak daha sağlıklı bir yol haritası oluşturulmalı” dedi. Sürecin görünür hale gelmesinde MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve DEM Partisi’nin katkılarına dikkat çeken Ekmen, Meclis’in de bu süreçte devreye alınmasının önemli olduğunu belirtti. Komisyonun görev alanının yalnızca eve dönüş yasasıyla sınırlandırılamayacağını ifade eden Ekmen, “Akademi, üniversite, sivil toplum ve toplumun geniş kesimlerinin sürece dâhil edilmesi şarttır” diye konuştu.
“GEÇMİŞİN TECRÜBELERİ KAYDA ALINMALI”
Ekmen, daha önce Meclis’te kurulan araştırma komisyonlarının raporlarının bu süreçte referans alınmasının önemine değindi. Yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü gibi konularda alınacak inisiyatiflerin toplumsal desteği artıracağını söyledi. Ekmen, reform paketlerinin ve siyasi partilerin demokratikleşme vaatlerinin komisyonun gündemine taşınması gerektiğini belirterek, bu sürecin Türkiye için yeni bir dönem başlatma potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. Komisyonun, güvenlik bürokrasisinin ihtiyaç duyduğu düzenlemeler ile halkın beklentileri arasında denge kurarak toplumsal desteği artırabileceğini söyleyen Ekmen, “Türkiye, kendi modelini üreterek barış ve demokrasiye katkı sunabilir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
- 03UYUŞTURUCU SEVKİYATINA BÜYÜK DARBE
- 04BAYINDIR’DA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 05BAŞKAN YILMAZ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI
- 06RUNKARA’DA PETROLSPOR RÜZGARI ESTİ
- 07ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞI ALANLARDA YOĞUN MESAİ
- 08PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
- 09SASON BALI 340 BİN LİRAYA SATILDI
- 10BATMAN’DA WİNN ALL GRUP GAYRİMENKUL HİZMETE GİRDİ
- 11VALİLİK KAVŞAĞINDA YENİ TRAFİK DÜZENİ
- 12“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti
- 13Zabıta’dan SKT operasyonu!
- 14BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
- 15İL BAŞKANI HÜSEYİN ŞANSİ “BATMAN’DAN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SES OLUYORUZ”
Henüz Yorum yok