TRAFİK AKIŞI DRONELERLE YÖNETİLİYOR
Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, şehirdeki trafik akışını daha verimli hale getirmek amacıyla kentte üç ayrı noktada sinyalize edilmiş kavşaklardaki araç ve yaya sirkülasyonunu tespit etmek için drone çekimleri gerçekleştirdi.
Batman’da yaya ve araç trafiğini rahatlatmak, daha güvenli, hızlı bir ulaşım imkânı sağlamak amacıyla Barış Bulvarı ve Ahmet Arif Bulvarı’nın kesiştiği PTT Kavşağı, Özgürlük Bulvarı ve Milli Egemenlik Caddesinin kesiştiği Hemzemin Geçit Kavşağı ile Özgürlük Bulvarı Tüpraş Kavşağı’nda drone teknolojisini kullanamaya başladı. Batman Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü'nün yeni uygulamasıyla kullanılmasıyla, yüksek doğrulukta ve geniş açılı veriler elde ederek, kavşaklardaki trafiğin daha etkin bir şekilde yönetilmesi hedeflendiği belirtildi. Ulaşım Müdürlüğü Drone ile kavşaklardaki trafik yoğunluğunu izlendiği, gözlemler doğrultusunda elde edilen verilere uygun olarak sinyal süreleri yeniden düzenleyerek sürücü ve yayalara daha güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşım imkânı sunulduğunu ifade etti. Bu yeni proje sayesinde özellikle günün belli saatlerinde tespit ettiğimiz bu üç kavşakta artan trafik yoğunluğu ve sıkışıklığını şu anda en aza indirerek trafik güvenliği ve akışkanlığını sağlandığını belirten ulaşım müdürlüğü, Pilot bölge olarak seçilen bu üç kavşakta başlatılan uygulamanın ileride ihtiyaç duyulan bütün kavşaklarda da hayata geçirme gibi bir hedefleri olduğunu dile getirdi.
Ulaşım Müdürlüğü, bu uygulamanın sadece zaman tasarrufu sağlamadığını, aynı zamanda yakıt tüketimini ve emisyon oranlarını da azaltarak çevresel fayda sağladığını belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok