
Genç istihdamının teşviki için teknik destek projesi başladı
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen ve Siirt, Batman, Mardin ve Şırnak'ta 10 binden fazla gencin faydalanabileceği TRC3 bölgesinde genç istihdamının teşviki için teknik destek projesi başladı.
Batman’da bir otelde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, uzun süredir üzerinde yoğunlaştıkları projenin hayata geçtiğini söyledi.
Toplam bedeli 40 milyon lira olan projeden 10 binden fazla gencin faydalanacağını dile getiren Alanlı, "Projenin temel amacı, bölgemizde yer alan genç istihdamlara, istihdam bulabilmeleri için bir teşvik sağlamak. Bölgede nitelikli personel sıkıntımız var. Biz de burada genç istihdamı desteklersek biraz daha niteliği artırmış oluruz diye düşündük. Bu işin içinde sadece DİKA değil, 4 ilimizin üniversiteleri de var. Bu projede, hem işsizlere mesleki teknik bilgi veriliyor hem de iş verenlere nasıl istihdam edilir eğitimi veriliyor. Hem kurumsal kapasiteyi artırmaya hem de beşeri kapasiteyi artırmaya çalışıyor. Bizim girişimcilere ihtiyacımız var. Bunu sağlamak için çalışacağız." dedi.
Projenin detayları hakkında bilgi veren proje koordinatörü Cleofe Maria Cristina Guardigli, projenin Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen bir çalışma olduğunu söyledi.
Guardigli, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından imzalanan proje ile 4 ilde çeşitli alanlarda düzenlenecek mesleki eğitimler aracılığıyla gençlerin mesleki becerilerinin artırılması ve genç istihdamının desteklenmesi amacıyla yerel aktör ve paydaşların politika kapasitelerinin iyileştirilmesi hedefleniyor. TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi, 2023 haziran ayına kadar devam edecek ve 10 binden fazla genç yararlanabilecek. Proje kapsamında, en az yüzde 25 genç kadın kotası uygulanmak suretiyle 15-29 yaş arası işsiz gençlere, kamu kurumlarına ve diğer yerel paydaşlara yönelik çeşitli eğitim programları düzenlenecektir." diye konuştu (Alican Atak)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 02TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 03Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 04Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 05Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
- 06SES’TEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EMEKÇİLERİNE DESTEK
- 07EZİDİLERİN HAKLARI ALMANYA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
- 08RESUL SAÇAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 09AFRODİT GİYİM’DE YAZ İNDİRİMİ BAŞLADI
- 10Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 11“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 12Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 13Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 14Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 15ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
Henüz Yorum yok