
15 Nüfuslu Aile Sel Korkusu Yüzünden Geceleri Uyuyamıyor
Batman'ın Sason ilçesi Kuskuncuk mezrasında 15 nufuslu saçı ailesinin evi yaklaşık 6 yıl önce yıkıldı...
Batman’ın Sason ilçesinde 15 nüfuslu Saçı ailesi “sel” korkusu yüzünden geceleri uyuyamıyor. Ailenin babası Abdulhalim Saçı, yağışlı gecelerde nöbet tutmak durumunda kaldığını belirterek, yetkililerden yardım bekliyor.
Batman’ın Sason ilçesi Kuskuncuk mezrasında 15 nüfuslu Saçı ailesinin evi yaklaşık 6 yıl önce yıkıldı. Aile bunun üzerine yeni bir ev inşa etti. 6 yıldır burada yaşayan aileyi bu yılki aşırı yağışlar nedeniyle “sel” endişesi sardı. Evlerinin dere yatağına yakın olması nedeniyle büyük korku yaşayan aile, yağışlı gecelerde nöbet tutmaya başladı. ailenin babası Abdulhalim Saçı, evi yaptığında dere yatağını fark etmediğini belirterek, “Önceleri çok yağış ve büyük dere yoktu. Ama bu sene aşırı yağışlar nedeniyle dere taştığı zaman kenarları aşındıra aşındıra bizim eve doğru geliyor. Yağmur yağdığında dere taşıp ailemi götürecek korkusundan sabaha kadar uyuyamıyorum” dedi.
Ailesinin hayatını hayvancılıkla idame ettirdiğini anlatan Saçı, “Devletten ricam benim gücüm yok, devlet gelsin bana yardımcı olsun bu dereye bir çare etsin. Gidecek bir yerim de yok. Tarlam toprağım burada bende burada yaşıyorum. Bu dere bizi götürecek. Dere üzerinden kendime yol açtım. Ama dere taşınca yolum yine kapandı” diye konuştu.
“25 METRE KALDI”
Derenin evlerine yaklaşmasına sadece 25 metrenin kaldığına dikkat çeken Saçı, “Bu dere taştığında ben yatamıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyoruz. Bu dereden bizi kurtarsın. Biz çare istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ESNAF ODASI'NDAN "TEKSTİL FUARI" ÇAĞRISI
- 022.600 TON HAFRİYAT BERTARAF EDİLDİ
- 03Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
- 04Batman Belediyesi’nden hijyen çalışması
- 05Batman’dan Gazze’ye “Sumud Filosu” Desteği
- 06BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
- 07Yağlık ayçiçeği tarlasında ‘tarla günü etkinliği’ düzenlendi
- 08BATMAN’DA HER YIL 9 BİN KİŞİ EHLİYET BAŞVURUSU YAPIYOR
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET
- 10Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI “HALKIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 12BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
- 13GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 14İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
- 152 OLAN ŞERİT 3’E ÇIKARILIYOR
Henüz Yorum yok