KİTAP FUARI SESSİZCE AÇILDI
Kitap Fuarı’nın 6.’sı bu yıl sessiz start aldı
Batman’da geleneksel hale gelen Kitap Fuarı’nın 6.’sı bu yıl sessiz start aldı. İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için ilan edilen Milli Yas nedeniyle bu yıl etkinlikler sessiz yapıldı. Vali Ekrem Canalp: “Bu yıl fuarda 400 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.
Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür-Sanat Festivali, Milli Yas nedeniyle sessiz programla start aldı. Valilik binası önünde kurulan fuar alanını ziyaret eden Vali Ekrem Canalp’a, il protokolü de eşlik etti. Stantları ziyaret eden Vali Canalp, daha sonra gazetecilere fuarla ilgili açıklamada bulundu. Batman’ı her alanda ‘büyükşehir’e hazırladıklarını belirten Vali Canalp: “Bu şehir için bir ilke sözümüz var. Bu sözümüz de Batman’ın büyükşehir olmasıdır. Kültür ve sanat işleri de büyükşehire giden yolların taşlarını döşemekten geçer. Buradaki fuar, Türkiye’deki açık alan kitap fuarları içerisindeki en büyük kitap fuarı haline geldi” dedi.

Vali ve Başkanvekili Canalp, şöyle devam etti: “Geçen sene 147 olan yayın evi sayımız bu yıl 160’a ulaşmış durumda. Geçen yıl fuarı 300 bin vatandaşımız ziyaret etmişti. Bu yılki hedefimiz 400 bin ziyaretçi ağırlamak. Yine geçen yıl 50 etkinlik vardı fuarımızda, bu seneki hedefimiz de 100 etkinliği gerçekleştirmek. Hediye çeklerimizi de iki katına çıkardık, bu sene 40 bin çocuğumuza 50’şer liralık hediye çeklerini takdim edeceğiz. Geçen sene olmayan kitap cafemizi de bu sene burada açtık, gelen vatandaşlarımıza çay-kahve ikramımız olacaktır. Dört farklı tiyatro oyunumuzu da burada çocuklarımıza sergileyeceğiz. Hedefimizi daha da geliştirip büyükşehre giden yoldaki bir aşamayı da Batmanlılarla beraber yaşamanın kıvancını yaşayacağız.”
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok