
Mahrumiyet iki ay sonra bitti
4 metre kar kalınlığının olduğu Sason ilçesine bağlı karayün mezrasının yolu ancak 2 ay sonra açılabildi. 2 aydır mezrada mahsur kalan köylüler yolun açılmasıyla büyük sevinç yaşadılar.
KAR KALINLIĞI 4 METRE
Son yılların en yoğun kar yağışına tanık olan Sason ilçesinde bazı köylere ancak 2 ay sonra ulaşılabildi. Yoğun kar yağışı ve zorlu coğrafik koşulları nedeniyle uzun süredir yolu açılamayan Karayün mezrası’ın yolu dün yol açma ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde açılabildi. İki aydır dünyayla bağlantıları kopuk şekilde yaşayan köylüler, iki aylık mahrumiyetin sona ermesini mutlukla karşıadı. Her yıl aynı sorunu yaşadıklarını dile getiren mezra sakinleri, gıda önlemi aldıkları için yemek sıkıntısı çekmediklerini ancak elektrik kesintisi dolayısıyla dış dünyadan kopuk yaşadıklarını ifade ettiler.
ANCAK ULAŞABİLDİK
Yol açma çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sason kaymakamı Tekin Dündar, Karayün mezrası ile yuvalar mezrasına yeni ulaşabildiklerini belirtti. Kaymakam Dundar “Bu mezralarımıza 4 metreyi aşan kar yağdı.çoğ zorlu ve dağlık alanlarda bulunan yerleşim yerlerine iş makinalarımız ulaşamıyordu.2 mezramızın yolunun açılması için ekiplerimiz 1 hafta aralıksız çalıştılar. Ve nihayet bu iki mezramıza ulaşabildik” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 02EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0372 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0414 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 05BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 06BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 07BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 08 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 09Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 10Temizlik ekipleri sahada
- 11SÜPER LİG ÖNCESİ MORAL DEPOSU : 9 MADALYA
- 12“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
- 13Petrolspor galibiyetle başladı! 2-1
- 14AK PARTİ BATMAN'DA BİRLİK VE HİZMET MESAJI VERDİ
- 15Batman’da otomobil ile motosiklet çarpıştı, 8 kişi yaralandı
Henüz Yorum yok