BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN KURTULDU
20 yaşındaki hastanın tedavisini başarıyla gerçekleştiren Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç şunu söyledi, “İnsan ayakta tutan kemiklerdir, kemikleri örten ve hareket etmemizi sağlayan kaslardır. Kaşık tutmak, saç taramak, yürümek, oturmak ve ayağa kalkmak gibi hareketleri kaslar vasıtasıyla yapıyoruz. Kas yıkım nedenleri oldukça fazladır. Depremler, ağır sporlar, ilaçlar, toksinler, yüksekten düşmeler, şiddetli enfeksiyonlar, işkence ve şiddete maruz kalma gibi belli başlı nedenlerdir. Belli bir düzeyde miyoglobin böbrekler yolu ile atılıyor. Zamanında müdahale edilmediğinde böbrek zarar görür.
Çok riskliydi
Tuncay Toprak kas yıkımı yaşayan bir hastamızdır. Soğuk bir günde koyun otlatıyor. Gün sonunda yoruluyor, koyunların peşinden koşarken ayağı kayıyor. Dengesini kaybedip tepenin yamacından düşüyor ve tepenin dibine kadar takla atarak yuvarlanıyor. Hasta aynı gün evine gidiyor. Ertesi gün şiddetli kas ağrısı olunca Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemizacil servisine getiriliyor. Acilde yapılan analizlerinde kemik kırığı yoktu. Karın ve göğüs boşluklarındaki organlarda ve kafatasında bir hasar bulunmadı. Laboratuvar değerlerinde böbrek değerleri yüksekti. Böbrek yetmezliği olunca tarafımıza konsülte edildi. Çok riskliydi böbreğin çürüme ihtimali vardı fakat çok erken davrandık. Hemen nefroloji servisine yatırdık. Yoğun serum ve bikarbonat takviyesi ile böbrekleri yavaş yavaş düzeldi. Süzülmesi ile geri döndü. Kontrollü tedavi ile hastamız kronik böbrek yetmezliğine girmedi ve hemodiyaliz ihtiyacı olmadı. Hasta şifa buldu.”
Çok mutluyum
Mutlu bir şekilde doktoruna ve servis çalışanlarıma teşekkürlerini sunarak taburcu olan Tuncay Toprak, “Hayatımı kurtardınız. Hemodiyalize girmediğim için ayrıca çok mutluyum. Burada kaldığım sürede bana göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 02BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 03BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 04DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 05''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 06HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 07HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 08KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 09ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 10BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 11YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 13MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 14SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1519 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI




Henüz Yorum yok