İSTİKLAL MARŞI, VAR OLMANIN SİMGESİDİR”
İSTİKLAL MARŞI, VAR OLMANIN SİMGESİDİR”
Vali Ahmet Deniz’in İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı
Batman Valisi Ahmet Deniz, “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
İstiklal Marşı, Milli Mücadele’nin zorlu günlerinde milletimizin hürriyet ve istiklaline olan bağlılığının, vatan ve bayrak sevdasının en güzel ifadesi olduğunu söyleyen Vali Deniz, “Özgürlük ve bağımsızlığını canından aziz bilen milletimiz, şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırmak uğruna canını feda etmekten kaçınmamıştır. Bugün üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız vatan topraklarımız, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere bıraktığı en kutsal emanettir.
Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir. İstiklal Savaşı öncesinde olduğu gibi, buna benzer pek çok zor günler yaşayan milletimiz, bu zorlukları birlik, beraberlik ve fedakârlıkla atlatmayı bilmiştir.
12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde büyük bir coşkuyla ve oy birliğiyle milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin hür ve bağımsız yaşama sevdasından taviz vermeden yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur.
İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız. Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nda müstesna kişiliğiyle, milletimizin istiklal mücadelesindeki azim ve kararlılığını aynı potada birleştirmiştir. Tarihten silinmek istenen bir milletin istiklali için yapması gereken fedakârlıkları, sarılması gereken değerleri kendi üslubuyla şiirsel ifade etmiştir.
Yüksek ahlakı, etkileyici kişiliği, toplumsal sorunları yürekten anlatışı, Akif’i İstiklal Marşımızın şairi olması kadar, daima milletimizin ortak bir değeri olmasını da sağlamıştır.
Bu nedenle Akif, tarihte kalmış öncü ve örnek bir kişi değil aynı zamanda günümüzde ve gelecekte de yaşaması gereken bir kanaat önderi, fikir adamı ve tarihi bir şahsiyet olarak görülmektedir.
12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ’nün 97. Yıl dönümü vesilesi ile bizlere bu güzel vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz silah arkadaşlarını, bizi biz yapan değerlerimizi yüreklerimizde her daim hissetmemize vesile olan anlamlı Marşı bizlere hediye eden “Milli Şairimiz” Mehmet Akif ERSOY’u, bütün kahraman Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SURİYE ŞEKERİ DE LÜKS OLDU
- 02Ekremoğlu “Bayram Birlik ve Dayanışmayı Güçlendirir”
- 03“PETROL, BU KENTIN VAR OLUŞUDUR”
- 04BATSO Başkanı Demir: “Bayramlar Toplumsal Bağları Güçlendirir”
- 05“Ayrışma Değil, Birlik Kazandırır”
- 06Batmanlılar Ankara’da buluşuyor
- 07Tüzün: “Bayramın Gerçek Ruhu, Acıları Da Paylaşabilmektir”
- 08VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 09HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 10RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 11VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 12BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 13KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 14İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 15DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI




Henüz Yorum yok