KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK
Batman Belediyesi, kent estetiğini bozan ve güvenli yapılaşmayı tehdit eden kaçak yapılarla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Bayındır Mahallesi Özgürlük Bulvarı ile Hasankeyf Yolu kesişiminde bulunan ruhsatsız bir baraka yapının yıkımını gerçekleştirdi.
Belediye, “Kaçak yapılaşmaya asla taviz yok”
Söz konusu yapı için daha önce Yapı Tatil Zaptı düzenlenmiş ve encümen kararıyla yıkım süreci başlatılmıştı. Yapı sahibine yapılan resmi tebligatla tahliye süresi tanınmasına rağmen, yapı zamanında boşaltılmadı. Bunun üzerine belediye ekipleri, yasal sürecin tamamlanmasının ardından güvenlik önlemleri altında yıkımı gerçekleştirdi.Yıkım sırasında yapı içerisinde bulunan eşyalar tek tek kayıt altına alınarak dışarı çıkarıldı. Sac malzemelerle örtülü çatı kısmı ise ekskavatör yardımıyla kontrollü şekilde yıkıldı. Yıkım esnasında kısa süreli gerginlikler yaşansa da olay büyümeden güvenlik birimlerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Belediye yetkilileri, tüm sürecin mevzuata uygun şekilde yürütüldüğünü ve vatandaş haklarının gözetildiğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, kaçak yapılara yönelik mücadelede taviz verilmeyeceği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi : “Kentimizin düzenli gelişimi ve vatandaşlarımızın can güvenliği için ruhsatsız yapılaşmaya karşı mücadelemiz devam ediyor. Ekiplerimiz 7/24 sahada denetimlerini sürdürüyor. Çarpık kentleşmeye neden olan kişi ve yapılara karşı geçmişte olduğu gibi bugün de kararlıyız.”
Batman Belediyesinden yapılan açıklamada, “Ruhsatsız yapılaşmalar hem yasal yaptırımlara tabiidir hem de can ve mal güvenliğini tehdit eder. Vatandaşlarımızdan ricamız, imar planlarına uygun hareket etmeleri ve gerekli ruhsatları almadan yapılaşmaya gitmemeleridir. Sağlıklı ve güvenli şehirleşme hepimizin sorumluluğudur” denildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 02BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 03BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 04DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 05''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 06HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 07HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 08KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 09ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 10BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 11YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 13MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 14SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1519 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI




Henüz Yorum yok