
178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevre ve halk sağlığını tehdit eden tıbbi atıkların kontrolü konusunda etkin mücadelesini sürdürüyor.
Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında yürütülen çalışmalar, yönetmelik esaslarına uygun olarak düzenli ve sistemli biçimde devam ediyor.
Batman’da bulunan kamu ve özel sağlık kuruluşlardaki tıbbi atıklar ve evsel atıklardan ayrı şekilde toplandığını ifade eden Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, atıkların sterilizasyon tesisine ulaştırılmasında büyük rol oynuyor.
2025 yılının ilk yarısında 178.555 kilogram tıbbi atığın alanında uzman personelce özel donanımlı araçlarla toplanarak bertaraf edildiğini kaydeden Batman Belediyesi “Belediyemiz koordinesinde, yüklenici firma aracılığıyla yürütülmekte olup; toplanan atıkların miktarı titizlikle kayıt altına alınmakta ve düzenli olarak raporlanmaktadır. Çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi için atıkların tüm işlem süreçler titizlikle incelenmektedir. Halka daha sağlıklı bir çevre, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakılması adına yürütülen çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz” ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 02Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 03YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 04GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
- 05KAVŞAK DÜZENLEME PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR
- 06KAMU HASTANELERİNDE HİJYEN İÇİN YENİ DÖNEM
- 07HÜDA PAR’DAN KIRTASİYECİ ESNAFINA ZİYARET
- 08Okul Alışverişlerine Yönelik Vergi Denetimi
- 09Hüseyin Şansi’den SGK İl Müdürlüğü’ne Tebrik Ziyareti
- 10Yeşilmarket’ten Yeşilgross’a
- 11BATRAY İÇİN BAKANLIK’TA İLK ADIM
- 12EKMİŞ, MAAŞINI ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAK
- 13İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 14SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 15YAZ OKULLARI BİTTİ, GELSİN KIŞ OKULLARI
Henüz Yorum yok