
BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Batman Üniversitesi bünyesinde 2022 yılının Mart ayında kurulan Batman Teknokent, kurulduğu günden bu yana önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren 31 girişimci firma, toplam 37 projeyle teknoloji geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.
“KISA SÜREDE BÜYÜK MESAFE KATETTİK”
Batman Teknokent A.Ş.’den alınan bilgilere göre, firmaların 17’si mikro ölçekli, 11’i küçük ölçekli, 3’ü ise orta ölçekli kategoride yer alıyor. Bu firmaların 6’sı start-up, 5’i ise akademisyen ortaklı girişimlerden oluşuyor. Sektörel dağılımda öne çıkan alan ise yazılım oldu. 25 firma yazılım, 3 firma enerji, 1 firma elektronik, 1 firma mobilya ve 1 firma da sağlık alanında faaliyet gösteriyor. Teknokent'te bugüne kadar 14 proje başarıyla tamamlandı. Projelerin öngörülen toplam bütçesi 250 milyon TL olarak açıklanırken, 2024 yılı sonu itibarıyla gerçekleşen bütçe yaklaşık 175 milyon TL oldu. Projelerden biri KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı, diğer ikisi ise TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında desteklendi. Bu desteklerin toplamı yaklaşık 4 milyon TL’yi buldu. Teknokent firmalarının 2024 yılı sonu itibarıyla proje kapsamındaki toplam geliri 90 milyon TL’ye ulaşırken, ihracat hacmi 3 milyon dolar olarak gerçekleşti.
“NİTELİKLİ İSTİHDAM ARTIYOR”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Teknokent’in kısa sürede yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını vurguladı. Demir, “Bilim, inovasyon, teknoloji” mottosuyla yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi : “Yeni kurulmuş olmasına rağmen Teknokent’imiz hızlı bir büyüme gösterdi. Devam eden projelerle birlikte dinamik bir Ar-Ge ve inovasyon ağı kurduk. Bölgemizde teknolojik altyapıyı güçlendirerek hem girişimcileri hem de yatırımcıları teşvik etmeye devam ediyoruz. Teknokentimiz, bölgede nitelikli istihdamın artırılmasına da katkı sunuyor. Şu an 262’si yazılım uzmanı olmak üzere toplam 286 personel istihdam ediliyor. Bu çalışanların yaklaşık yüzde 90’ı lisans ve lisansüstü mezunu. Bu oran, kaliteli ve sürdürülebilir istihdam açısından önemli bir başarıdır.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 02“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 03HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 04Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 05Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 06YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 07GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
- 08KAVŞAK DÜZENLEME PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR
- 09KAMU HASTANELERİNDE HİJYEN İÇİN YENİ DÖNEM
- 10HÜDA PAR’DAN KIRTASİYECİ ESNAFINA ZİYARET
- 11Okul Alışverişlerine Yönelik Vergi Denetimi
- 12Hüseyin Şansi’den SGK İl Müdürlüğü’ne Tebrik Ziyareti
- 13Yeşilmarket’ten Yeşilgross’a
- 14BATRAY İÇİN BAKANLIK’TA İLK ADIM
- 15EKMİŞ, MAAŞINI ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAK
Henüz Yorum yok