ÜRETİME ENTEGRE MODELİ ÖNERİSİ
Batman Adem İlkkılıç Ortaokulu öğretmeni Mehmet Salih Demir, eğitim sisteminde köklü değişim önerilerini kaleme aldığı “Eşgüdümlü İki Alan: Eğitim-Öğretim ve Modernleşme” adlı kitabıyla paylaştı.
Kitap, mesleki teknik eğitimin erken yaşta başlaması ve üretime entegre edilmesini öneriyor. Batmanlı öğretmen Mehmet Salih Demir, eğitim ve modernleşme üzerine kaleme aldığı ilk kitabı ile Türkiye’de mesleki teknik eğitimin mevcut durumunu ve sorunlarını ortaya koyuyor. Kitapta, meslek liselerinde ana ve ara eleman yetiştirme ile sanayide kullanılan teknolojilere adapte olabilecek insan gücünün kazandırılmasının önemi vurgulanıyor.
''EĞİTİM VE MODERNLEŞME BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR''
Eğitimci Mehmet Salih Demir, eğitim sisteminin yalnızca teorik değil, üretime entegre olmuş uygulamalı bir süreç olarak ele alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Eğitim, toplumların dönüşümünde başat bir güçtür. Sanayileşme sonrası ortaya çıkan nitelikli işgücü ihtiyacı, eğitime yeni anlamlar yüklemiştir” dedi. Kitabında Türkiye için önerdiği yeni eğitim modelini anlatan Demir, mesleki ve teknik eğitimin 7. ve 8. sınıf düzeyine kadar çekilmesini savunarak, “Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde ihtisaslaşmaya ortaokul seviyesinde başlanıyor. Türkiye’de de eğitim sisteminin bu yönde yeniden yapılandırılması zorunluluk haline gelmiştir” diye konuştu. Demir, üretim ve kalkınma odaklı bir eğitim modeli ile Türkiye’nin ekonomik dinamizminin artacağını belirterek, “İnsan kaynağımızı üretime kazandıracak bir eğitim reformunu hayata geçirebilirsek, Türkiye’nin iktisadi göstergeleri hızla yükselecektir” diye konuştu. Kitap, meslek teknik lise öğrencilerinin sanayi bölgelerinde mobilya, tekstil, otomotiv, elektrik ve inşaat sektörlerinde üretim ve istihdam kapasitesine katkı sağlayacak şekilde yetiştirilmesini öngörüyor. Bu yaklaşım, hem kalifiye işgücünü artırmayı hem de üretim sahalarındaki eleman sıkıntısını gidermeyi amaçlıyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”
- 02235 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ TAŞINDI
- 03ÇEKİN'DEN ÇOCUKLARA İLHAM VEREN KİTAP
- 04MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE YAZ ŞENLİĞİ
- 05TIMOK'TA BİRLİK VE KÜLTÜR BULUŞMASI
- 06PETROLKENT'TE ACI BİLANÇO : 2 ÖLÜ
- 07NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ VATANDAŞA AKÜLÜ ARAÇ DESTEĞİ
- 08DEM'DEN TEŞEKKÜR
- 09TÜZÜN'DEN SİYASİ PARTİLERE BAYRAM ZİYARETİ
- 10İL BAŞKANI YILMAZ’DAN İLAÇLAMA ÇAĞRISI
- 11BATMAN’DA KURBAN BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
- 12BAŞKAN ÇETİN “BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, BU TOPRAKLARA OLAN SEVDAMIZDIR”
- 13HASANKEYF’TE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 14MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, KARDELEN’DE VATANDAŞLARI DİNLEDİ
- 15BİNLERCE AİLEYE ET DAĞITILACAK




Henüz Yorum yok