“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Yunus Emre Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Yaptığı ziyaretlerde, esnafın yüksek kira artışlarından şikayet ettiğini dile getiren Başkan Çiftçi “Oda olarak esnaflarımızı iş yerlerinde ziyaret edip istek ve sorunlarını dinliyoruz. Bu kapsamda Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan esnaflarımızı ziyaret ederek istek ve şikayetlerini dinledik. Esnaflarımız işlerin düşük olması bir yana dükkanların kira artış oranlarının kendilerini çok zorladığını ve bundan dolayı sıkıntı çekip, bir şey yapamadıklarını söylüyorlar. Ne yaptıkları işi bırakabileceklerini ne de başka bir yere dükkanlarını taşıyabileceklerini ifade ediyorlar.
Oda olarak mülk sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz; hayat pahalılığı ve maddi sıkıntılar her kesimi etkilemiş, esnafın giderleri artmış ve kâr oranları azalmış durumdadır. Sizlerden makul bir kira artışı yapmanızı bekliyoruz. Sizlerin de esnaflarımızın da mağdur olmasını istemiyoruz. Esnaflarımız işyerlerini zararına çalıştırmasın, ödemelerde sıkıntı yaşamasın ki kiralarını rahatlıkla ödeyebilsinler.
Hepimiz aynı gemide yaşıyoruz ve birbirimizi düşünmek mecburiyetindeyiz. Aksi taktir de gemi batarsa hepimiz zarar görürüz. Esnaflarımızın kiraları makul seviyelerde olursa onlar da ürünlerini uygun fiyatlara satar ve bütün hemşerilerimiz bundan memnun olurlar. Ayrıca esnaflarımız Yunus Emre Caddesinde araçların çok hızlı gittiğini, sürekli kazaların yaşandığını söyleyerek; caddenin birkaç yerine kasis yapılırsa kazaların önüne geçilebileceğini belirterek, belediyeden kasis yapılmasını talep ettiler” dedi.

Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0215 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 03RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 04ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 05VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 06RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0750 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 09RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 10ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 11VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 12KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 13BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 14BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 15MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ




Henüz Yorum yok