ŞİMŞEK "ÇOUKLAR ANADİLNDE EĞİTİM ALMALI"
‘Halklar anadilleriyle eğitim almalı’
Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek, ana dilde eğitime dikkat çekerek: “Bir ülkenin sosyal ve ekonomik olarak gelişme kaydedebilmesi için o ülke çocuklarının kendi dilleri ve kültürleri ile büyümelerinin önü açılmalı” diye konuştu.
Eğitim-Sen Batman Şubesi, seçimli dersler olarak alınan anadil derslerinin yetersiz olduğunu açıkladı. Şube Başkanı Nurettin Şimşek, yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Bir ülkenin sosyal ve ekonomik olarak gelişme kaydedebilmesi için o ülke çocuklarının kendi dilleri ve kültürleri ile büyümelerinin önü açılmalı ve yeni nesiller için bunlar kayıtsız şartsız sağlanmalıdır.
Anadilinde eğitim hakkının tüm yönleriyle serbest hale getirilip uygulamaya konulduğunda anlam kazanacak. Ülkemizde anadili Kürtçe, Arapça, Lazca, Ermenice, Hemşince, Çeçence, Süryanice.. vb. olan çocuklar kendi dillerinden koparılmaktadır. Bu durum tüm toplumu etkilemekle beraber en çok çocukları etkilemektedir. Bilimsel olarak da pedegojik ve formasyonel olarak da anadilin çocuklar için önemi açık ve nettir. Tüm bu belirleme ve gerçekler ortadayken aynı zamanda seçmeli dersler ile ilgili de bir süreç yürümektedir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki haftada iki saat seçmeli ders bu topraklarda yaşayan halklara hakarettir. Olması gereken herkesin kendi ‘ana dilinde eğitim’ almasıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI
- 02GELECEĞİN HEMŞİRELERİ MEDİCAL POİNT BATMAN’DA AĞIRLANDI
- 03EMEKLİ TOKİ’DE ÇATI YANGINI
- 04BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0515 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 06RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 07ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 08VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 09RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 1050 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 11“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 12RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 13ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 14VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 15KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ




Henüz Yorum yok