
ZAM FIRSATÇILARINA DUR DENMELİ
Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar: Hükümet fırsatçılara dur demeli
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimizi ve bunu fırsat bilerek et fiyatında fahiş artışta bulunanlara tepki gösterdi.
.jpg)
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, büyükbaş besicilerin yem, yakıt ve diğer maliyetlerin artmasını neden olarak göstererek zam yaptıklarını ancak en son bahsi geçen yem, yakıt ve diğer maliyetlere herhangi bir zam yapılmadığını hatta arpa fiyatlarının üç ay öncesine göre düştüğünü söyleyen Rüzgar, bu zamların kabul edilecek bir durum olmadığını belirtti.
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar yaptığı açıklamada; “İki-üç aydır her nedense her hafta karkas etinin kilogram fiyatına beşer TL zammın gelmesi manidardır. Fiyat artışına defalarca tepki gösterip hükümeti ve diğer ilgili mercileri uyardık. Fakat maalesef bir sonuç alamadık. Üstelik bu zamlar yetmezmiş gibi depremi fırsat bilip daha milletçe yaralarımızı sarmaya uğraşırken 40 TL gibi büyük bir zam yapmaları ne vicdana nede insanlığa sığar bu resmen fırsatçılıktır. Bakanlık muhakkak bu fırsatçılığa acilen dur demesi ve gerekli denetimleri yapması gerekmektedir. Yoksa asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız kırmızı et yiyemez hale gelir. İki ay öncesine kadar kırmızı et kilosu 160 TL iken şu an kırmızı dana eti kilosu 220 ile 230 TL arasında satmaktan rahatsızlık duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
RÜZGAR “HÜKÜMET FIRSATÇILARA DUR DEMELİ”
Rüzgar, yaptığı açıklamanın devamında, “Deprem felaketinden dolayı herkesin seferber olduğu şu günlerde milletçe bu yükü hep beraber hafifletmemiz gerekir. Büyükbaş besicilerinin bunu fırsata dönüştürüp zam yapmaları kabul edilemez. Hükümet bir an evvel bu fırsatçılara dur demeli ve bir an önce müdahale etmesi ve gerekli denetimleri yapması gerekir. Büyükbaş besicilere de bir çift sözüm var, bu zor günlerimizi atlatmak ve önümüzdeki Ramazan ayını da hesaba katarak vicdanlı ve merhametli olmaya davet ederek fiyatları makul düzeye çekmelerini istiyorum.” diye konuştu.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 02BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 03Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 04İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 05MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 06YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 07DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 08BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 09BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 10ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 11“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 12BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 13HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 14EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 15YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok