
Sağlık-Sen Batman Şubesi: Anız yangınları halkımızın sağlığını tehdit ediyor
Yalçın, Batman ve çevre illerinde yıllardır hasat mevsimi sonrasında çıkarılan anız yangınlarının toprağa, topraktaki canlılara ciddi zararlar verdiğini, doğal yaşamın bozulmasına neden olduğunu söyledi.
Anız yangınlarının doğal yaşama zarar verdiği gibi, halkı sağlığını da tehdit ettiğine dikkat çeken Yalçın, anız yangınlarının önlenmesine yönelik olumlu adımlar atılmasına rağmen anız yangınlarının devam ettiğini kaydetti.
“Kronik hastalığı olanlar bu durumdan daha fazla etkilenmektedir”
Yalçın, “Coğrafi olarak dezavantajlı bir yerleşim yerine sahip olan Batman kent merkezi son günlerde artış gösteren anız yangınlarından en fazla etkilenen yerleşim yerlerinin başında gelmektedir. Anız yangınlarından kaynaklı dumanlar şehrin üzerinde simsiyah bir duman tabakası oluşmasına neden olmakta, kent merkezi ve civarında yaşayan insanlarımız oluşan partikül ve dumanın etkisiyle nefes almakta güçlük çekmektedirler. Özellikle KOAH, bronşit, astım vb. kronik hastalığı olanlar ile yaşlı ve çocuklar bu durumdan daha fazla etkilenmekte, bu durum kent merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın sağlığına zarar vermektedir.” dedi.
“Yüzbinlerce insanımızın sağlığına kastedilmekte”
Her zamankinden çok temiz havaya ihtiyacın olduğunu vurgulayan Yalçın, “Coronavirus salgınının devam ettiği süreçte, bu hastalığa yakalanan hastaların nefes alıp vermekte güçlük çektiği ve sürekli olarak oksijene ihtiyaç duydukları bilinmektedir. Soluduğumuz havanın her zamankinden daha çok temiz olması gereken salgın sürecinde, anız yangınları nedeniyle nefesimizin kesilmesi, soluduğumuz havanın kirletilmesi yüzbinlerce insanımızın sağlığına kastedilmesi anlamına gelmektedir.” diye konuştu.
“Yangınları çıkaranlara karşı caydırıcı tedbirler alınmalı”
Açıklamasının devamında Yalçın şunları söyledi: “Bir halk sağlığı sorunu olan anız yangınlarının müsebbiplerinin, Coronavirus salgını sürecinde insanlık suçu işlediği aşikârdır. Bu nedenle yetkili kurum ve kuruluşlarca anız yangınlarına süratli bir şekilde müdahale edilmeli, bu yangınları çıkaranlara karşı caydırıcı tedbirler alınmalı, çevreye ve halkımızın sağlığına zarar veren bu anız yangınları engellenmelidir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 02TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 03MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN BELEDİYE PROJESİNE SERT ELEŞTİRİ
- 046 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
- 05CHP’Lİ TANRIKULU BATSO’YU ZİYARET ETTİ
- 06ŞAAB VADİSİ YOLU ASFALTLANDI
- 07OKULLARDA GENEL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
- 08KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 09BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 10EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 11AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 12BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 13GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 14ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 15EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
Henüz Yorum yok