CHP'DEN LOZAN AÇIKLAMASI
Cumhuriyet Halk Partisi Batman İl Başkanı Hikmet Duruş, il binasında Lozan Barış Antlaşması’nın 100.yılı ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.
CHP İl Başkanı Hikmet Duruş, “Bugün emperyalizme karşı verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızın zafer belgesi, Cumhuriyetimizin tapu senedi Lozan Antlaşması’nın 100. yıldönümünü kutluyoruz” dedi. Duruş, ''Bugün tarihi bir gün,780 bin kilometrekarelik ülke topraklarımızın, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğunu egemen devletlere kabul ettirdiğimiz bir gün. Lozan Barış Antlaşması’yla; Emperyalist güçlerin aralarında pay etmeye yeltendiği vatanımızın sınırları Zaferimizle çizildi. Kapitülasyonlar kaldırıldı. Ekonomimiz millileştirildi. İç dış borçlarımızı ve kaynaklarımızı denetleyen Diyun-1 Umumiye belasından kurtulduk. İktisadi bağımsızlaşmanın önü açıldı.
Yunanistan’da kalan Türk azınlığının hakları güvence altına alındı. Kıyılarımıza yakın adaların gayrı askeri statikti teyit edildi. Lozan, topraklarımızı karış karış bilen, yoksul halkımızın tüm varlığını yabancı güçlerin insafına terk eden, saltanatın tacını ve tahtını korumak adına halkı kendi Yurdunda esire dönüştüren, Sevr Anlaşması’nı tarihin çöplüğüne atan diplomatik zaferin adıdır'' dedi.
Basın açıklamasında, 24 Temmuz’un basın için bayram olmaktan çoktan çıktığı günlerin yaşandığına dikkat çeken Duruş, “Ne yazık ki, basında sansürün kaldırıldığı 1908 istibdat koşullarından çok daha kötü koşullarla karsı karşıyayız. Gazetecilerin, basın emekçilerinin dövüldüğü, tehdit edildiği, hapse atıldığı; basın kurumlarının kapatıldığı; ekranların karartıldığı; erişim engellerinin fikir suçlarının sansürün ve soruşturmaların olağanlaştığı bir dönemden geçildi” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 02BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 03BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 04KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 05MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 06KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 07YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 08700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 09ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 10TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 11BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 12ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 13MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 14ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 15CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI




1 Yorum
C.
24 Temmuz 2023