BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve beraberindeki heyet, Almanya’da yaşayan Êzidî temsilcileriyle bir araya gelerek diaspora ile bölge arasındaki bağları güçlendirmeye yönelik önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.
Görüşmede, yurtdışındaki Êzidîlerin kültürlerini yaşatma çabaları, bölgeyle bağlarını sürdürme isteği ve memleketlerine dair beklentileri ele alındı.
Ziyareti değerlendiren Metin Banlı, Almanya başta olmak üzere farklı ülkelerde yaşayan Êzidîlerin gurbette olmalarına rağmen doğdukları topraklarla ilişkilerini koparmadıklarını söyledi. Êzidî hemşerilerin köylerinin gelişimine katkı sunma konusunda büyük çaba gösterdiklerini belirtti.
NASIROĞLU “MAZLUM ÊZİDÎLERİN YANINDAYIZ”
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Cumhurbaşkanının her zaman mazlumların yanında olduğunu vurgulayarak, Êzidî vatandaşların sorunlarının çözümü için destek vereceklerini ifade etti. Almanya’daki buluşmada dile getirilen taleplere çözüm üretme konusunda milletvekillerinin kararlı olduğu aktarıldı.
BANLI’DAN BEŞİRİ’DEKİ SORUNLARA ÖNCELİK ÇAĞRISI
Banlı, ziyaretin yalnız Almanya ile sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyerek, Beşiri’ye bağlı Êzidî köylerinde altyapı başta olmak üzere çözüm bekleyen sorunlara öncelik verilmesi çağrısında bulundu. Bu adımın aidiyet duygusunu güçlendireceğini ve devletin sahiplenme iradesini göstereceğini ifade etti.
BANLI “KARDEŞLİK BAĞI SÜRMELİ”
Êzidîlerle kadim bir dostluk bağı bulunduğunu dile getiren Banlı, hem diasporadaki hem de bölgedeki Êzidî vatandaşların devlete bağlılıklarıyla bilindiğini ve kardeşlikten yana tavır sergilediklerini söyledi. Almanya’daki temasların diaspora ile bölge arasındaki iletişimi güçlendirmek açısından önemli bir adım olduğu belirtildi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok