
HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI
HEDEP’li Vekiller ve İl örgütü aileleri barıştırdı
HEDEP Batman il örgütü, husumetli iki ailenin barışmasını sağladı. Batman’da aralarında husumet bulunan Uçar ve Yılmaz aileleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman il örgütünün girişimleri sonucu barıştırıldı.
.jpg)
Batman’da geçtiğimiz aylarda iki genç arasında çıkan kavgada Ferhat Uçar adlı gencin yaşamını yitirmesi ile iki aile arasında başlayan husumet Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin devreye girmesiyle Uçar ve Yılmaz aileleri arasında yaptığı uzlaşı sonucu olayı ‘barış’la noktaladı. Roza düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde iki aile bir araya geldi. Barış yemeğinde buluşan iki ailenin fertlerinin yanı sıra DBP Eş Genel Başkanı ve HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, HDP ve DBP il örgütleri, İHD Batman Şubesi, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi Grubu ve MEBYA DER hazır bulundu.
Barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Batman Milletvekili Keskin Bayındır, barışın önemine değindi. Bayındır, ”Halkımız kirli politikalara karşı tedbirini almalı. İçimizi yakan, bize yapılan saldırılar değil, ailelerin birbirine girmesi ve gencecik insanların yaşamını yitirmesidir. Kürtlerin birlik dışında başka alternatifleri yok. Birlik bizim kurtuluşumuz. Bu birliği bozacak oyunlara karşı duralım. Dünya savaş sürecinden geçiyor. Bu savaşta Kürtlerin birliği çok önemli. Birliğimize zarar verecek pratiklerden uzak duralım. Kirli politikalara araç olmayalım. Batman halkı kadim bir halk.
Bu halk öncülük etmeli. Bu tür olaylar ile gündeme gelmemeli. Bu yük hepimizin. Hep birlikte yurtseverliği, birbirimizi sevmeyi aşılayacağız. Bu kutsal pratikten hepimiz üzerimize düşeni yapalım” dedi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU: VALİMİZİN YANINDAYIZ
- 02RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILIYOR
- 03PADİR: HAKSIZ TUTARLAR GERİ ÇEKİLSİN
- 04YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATINDA İNCELEME
- 05YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARI KURULUYOR
- 06Kayıp yakınları Ali Gündüz'ün akıbetini sordu
- 07ARACA METAMFETAMİN BASKINI!
- 08TÜGVA BATMAN YAZ OKULLARI TAMAMLANDI
- 09“ALTYAPISI OLMAYAN BİR KENT, ÜST YAPISIYLA AYAKTA KALAMAZ”
- 10ÜRETİME ENTEGRE MODELİ ÖNERİSİ
- 11Petrolspor’da hedef şampiyonluk
- 12Batman’da İki Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
- 13VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
- 14BAKAN MEMİŞOĞLU’NA SAĞLIK YATIRIMI ZİYARETİ
- 15SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARIKAN BATMAN’A GELİYOR
Henüz Yorum yok