“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
Tilmerç mahallesinde yapımı süren bir inşaatta incelemelerde bulunan Vali Ekrem Canalp, yeni imar planı dahilinde yapılacak binalarda 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.
BİNALARDA 14 KURALI…
Kentte yapılacak olan imar planı ve inşaatlarda uygulanan 14 yeni şartın uygulanmaya başlandığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini kaydetti. Batmanlıların daha güvenli binalarda yaşayacaklarını belirten Vali Canalp, “Binaların yapımında 14 kuraldan herhangi bir şekilde, herhangi bir belediye yönetimi, kim olursa olsun, taviz verdiği anda bütün Batmanlılar onlara mutlaka hesap sorsun. Bizim yeni imar planı dahilinde yapmış olduğumuz binaların hepsinde zemin + 5 kattır. 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceğiz. Eski imarda olan yerler var, eski imardakiler geçerliliğini maalesef ki devam ettiriyor” dedi.
“İNSANLAR GÜVENLİ BİNALARDA YAŞAMAK İSTİYOR”
Hasankeyf yol güzergahında daha önce inşaatlara verilen 10 katın, 7’e düşürüldüğüne dikkat çeken Vali Canalp, şunları kaydetti: “Biz Hasankeyf yolunda yeni imar uygulaması yaptık ve itiraz gelmedi. Deprem sonrası o güzergahta oturan birçok vatandaş, kat sayısının düşürülmesi için bize başvurdu. Biz de kat sayısını 7 kata düşürdük. İnsanlar da artık yüksek katlı binalarda değil, güvenli binalarda yaşamak istiyor.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 02“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 03İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 04“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 052026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 06ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 07ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 08Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 09JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 10BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 11BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 12BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 13KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 14BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 15Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor




Henüz Yorum yok