Sağlıkçılar kariyerlerini anlattılar
Batman Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen ‘Kariyer Günleri’ paneline Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, Batman Bölge devlet Hastane Başhekimi Op. Dr. Ercan Seven, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Hüseyin Güzel ve Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci öğrencilerle kariyer günleri kapsamında söyleşi yaptı.
Öğrencilerin meslekleri daha iyi tanıyabilmeleri, meslek seçiminde doğru karar vermeleri, başarılı olmak için deneyimlerden yararlanabilmeleri, ileriki hayatlarına daha doğru karar vermelerini sağlamak için kendi eğitim ve kariyer planlamasında nelerin önemli olduğunu anlatırken, öğrenciler de öğrenmek istediklerini sorular sorarak öğrendi.
Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç üniversitede tercihin çok önemli olduğunu, öğrencilerimizin eğitim göreceği üniversite ve bölümleri seçerken bilinçli tercihte bulunmalarının önemine dikkat çekti. Hınç, “İnsanlar ya sevdiği mesleği yapmalı ya da yaptığı mesleği sevmelidir. Gençlerimizin sevdiği mesleği, sevdiği işi tercih etmesi memleketimizin bekası ve geleceği açısından da çok önemlidir.” dedi.
Kariyer günlerinin konuğu olan Batman Bölge devlet Hastane Başhekimi Op. Dr. Ercan Seven, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Hüseyin Güzel ve Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci birer sağlıkçı olarak hedeflerinden vazgeçmediklerini, insan hayatına verdikleri değeri ve meslek hayatında yaptıkları çalışmalarından bahsettiler.
Öğrencilerinin ilgiyle dinlediği program, karşılıklı soru ve cevaplar eşliğinde devam etti. Okul Müdürü Hasan Keskin, sunumun son derece öğrenciler için etkili olduğunu belirterek katılımcılara katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 02“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 03İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 04“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 052026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 06ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 07ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 08Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 09JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 10BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 11BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 12BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 13KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 14BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 15Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor




Henüz Yorum yok