
BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIMIZI BİRLİKTE KALKINDIRALIM”
BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIMIZI BİRLİKTE KALKINDIRALIM”
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Ziyarette esnaf, işlerin düşük olmasından dolayı sıkıntı yaşadığını, bununla beraber artan maliyetler, yüksek gelen elektrik faturaları, yükselen sigorta primleri, vergi ve kiralardan dolayı ayakta durmakta zorlandıklarını belirttiler.
Esnafın işlerin düşük olmasından dert yandığını ifade eden Başkan Çiftçi, esnafın zor durumda olduğunu ve topyekûn esnafın kalkındırılması gerektiğini ifade etti.
Çiftçi, “Artan maliyetler, elektrik faturaları, sigortalar, vergiler ve birden çok fazla yükseltilen kiralar karşısında esnaflarımız ayakta kalmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak çağrımız esnaflara sigorta ve elektrik destekleri yapılması, vergilerin azaltılması, faizsiz geri ödemeli desteklerin yapılması büyük bir elzemdir. Hükümet acilen esnafların zor durumda kalmaması için yardım ve desteklerde bulunması gerekmektedir. Esnafların ayakta kalması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki esnaflarımız şehirlerimizin ve ülkemizin ekonomik can damarları oldukları için destek olunmalıdır” dedi.
Başkan Çiftçi son olarak kira konusunda mülkiyet sahiplerine çağrıda bulunarak “Esnaflarımız kira artışları konusunda her gün bizleri arıyorlar ve fahiş artışlardan dolayı şikayet ediyorlar. Mülkiyet sahiplerinden isteğimiz kiraları makul şekilde arttırmalarıdır. Esnafın zor durumlar yaşadığı göz önündedir bu sebepten dolayı fahiş kira artışları yanlıştır. Yıllarca beraber çalışmış ve birbirinden fayda görmüş bu kişiler birbirlerine destek olmalıdır. Bu sıkıntıları hep beraber aşalım” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “MERETO’YU HERKESİN GÖREBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”
- 02ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
- 03TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 05NASIROĞLU “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ ŞART”
- 06TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 07EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0872 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0914 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 10BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 11BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 12BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 13 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 14Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 15Temizlik ekipleri sahada
Henüz Yorum yok