YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (BASKİ), kentte yağışlı havalarda yaşanan su birikintisi ve taşkın sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik altyapı çalışmalarını sürdürüyor.
Özellikle yağmur sonrası günlük yaşamı olumsuz etkileyen noktalarda başlatılan çalışma kapsamında, yağmur suyunun hızlı ve kontrollü bir şekilde tahliyesi amaçlanıyor.
Yürütülen proje doğrultusunda, mevcut yağmur suyu hattına ilave olarak toplam 110 metre uzunluğunda 500’lük polyester boru döşeniyor. Bu sayede suyun daha geniş bir hat üzerinden taşınması sağlanarak, birikintilerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda yağmur suyunun yüzeyden daha hızlı toplanabilmesi için 8 adet yağmur suyu mazgalı da inşa ediliyor. Yapılan bu müdahale ile özellikle yoğun yağışlarda yaşanan taşkın riskinin önemli ölçüde azaltılması bekleniyor.
Sahada yoğun bir ekip ve ekipman desteğiyle sürdürülen çalışmalarda 3 iş makinesi, 1 ekskavatör, 6 kamyon ve 9 personel görev alıyor. Ekipler, belirlenen program dahilinde çalışmalarını titizlikle sürdürürken, projenin en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor.
Gerçekleştirilen altyapı yatırımıyla birlikte, hem çevre düzeninin iyileştirilmesi hem de ulaşım güvenliğinin artırılması amaçlanıyor. Çalışmanın tamamlanmasının ardından, yağışlı havalarda yaşanan su birikintilerinin büyük ölçüde ortadan kaldırılması ve vatandaşların daha konforlu bir ulaşım imkânına kavuşması bekleniyor.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 0219 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 03FISTIK ÜRETİCİLERİNE HASTALIK UYARISI
- 04MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU “GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BATMAN’IN GURURUDUR”
- 05UYDU KENT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULUYOR
- 06BELEDİYEDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YAZ BAKIMI
- 07EKMEN: GENÇLERİN HAYAL KURABİLDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ
- 08“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 09BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
- 10BELEDİYE YEŞİL ALAN YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
- 11TİMOKLULAR’DAN TOPLU BAĞIŞI
- 12ASLAN, “EVLERİMİZİ DİL OKULUNA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
- 13KURBANLIK PAZARLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
- 14“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 15“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”




Henüz Yorum yok